Virgin Atlantic svingar före konkurrenterna i sin strävan att vinna i-grepp lösning

Storbritanniens näst största flygbolag nedskärningar tid att anställa med hälften, omkostnader med 19 procent till följd av den globala e-rekrytering utrullning

Sedan det grundades 1984, har Virgin Atlantic blivit Storbritanniens näst största flygbolag, som betjänar 30 av världens främsta platser i slutet av 2007. Baserat i Crawley, med Heathrow som sin huvudsakliga nav, fungerar den långväga tjänster destinationer så långt ifrån varandra som Las Vegas, Johannesburg och Sydney.

Virgin Atlantic har haft enorma popularitet, vinna ett enormt utbud av affärer, konsument och handel utmärkelser från hela världen, bland annat Best International Airline och Bästa reguljärflygbolag till USA, och nu senast, erkännande för sin nya och legendariska Överklass Suite och Heathrow klubbhus. Virgin Atlantic består av inte bara Virgin Atlantic, men också Virgin Cargo, Virgin Holidays och Virgin Flightstore, som alla har ett rykte om top-notch, innovativ service, valuta för pengarna och roligt. Trots företagets snabba tillväxt, har de behållit dessa kärnvärden, och som ett resultat, är det mycket uppskattad av potentiella medarbetare och kunder.

Virgin Atlantic har genomfört i-GRasp över alla sina verksamheter, som tillsammans tar emot cirka 130.000 ansökningar för 2200 platser som anmäls årligen. Med StepStones i-GRasp har organisationen infört ett företagsövergripande rekrytering databasen för första gången, vilket avsevärt minskar tiden för att anställa, levererar förväntade kostnadsbesparingar på cirka 19% under nästa år. Systemet har också levererat en rad ytterligare fördelar, från ökad flexibilitet att skapa ett utökat samarbete mellan de internationella kontoren.

utmaningen

Virgin Atlantic sysselsätter nästan 10.000 anställda globalt och är en ledande arbetsgivare inom flygindustrin. Organisationen anser att dess produkt, service, stil och kultur är alla direkt drivs av personer som anställs – så att anställa rätt personer är en verkligt strategisk nödvändighet. Alex Merrylees, chef för resurser, förklarar rekryteringen utmanar hans organisation står inför: “Konkurrensen om kompetens inom flygindustrin är hård och vi är en mycket selektiv arbetsgivare. Våra medarbetare måste vara begåvad, driven, entusiastisk och kundfokuserad att säkerställa att vi levererar den högsta nivån på service som Virgin Atlantic är synonymt med. Samtidigt insåg vi att kandidaten upplevelsen kan förbättras, och våra processer mer samordnat “Merrylees erkänt att e-rekrytering skulle bidra till att hantera hela rekryteringsprocessen:. Inte bara var koncernens skala upp rekryteringen i sin utlandsverksamhet – särskilt i Afrika – det var också hantera allt fler nyanställda. Datorisera hanteringen av sökande från rekrytering via on-boarding och induktion sågs som avgörande för att minska koncernens omkostnader, samtidigt som verksamheten anlitade de starkaste sökande till varje ledig tjänst. Han fortsätter: “Tidigare var vår rekryteringsprocess pappersbaserade och mycket arbetsintensiv. Vi tar emot över 120.000 ansökningar för
cirka 2.200 lediga varje år, och den administrativa elementet enbart betydde vår tid att anställa var cirka två månader, vilket var en stor olägenhet, inte bara för oss, utan för den sökande samt. Det var tydligt att vi behövde för att omforma vår process och urval ansökan teknik, för att kunna leverera en konsekvent kandidat erfarenhet, bredare kandidat tillgång och mycket mer. ”

lösningen

Virgin Atlantic genomfört i-GRasp att bearbeta och hantera sökande information för alla flygbolag platser som annonseras i Storbritannien, inklusive kabinpersonal, flygplatsverksamhet och alla back office och stödfunktioner. Systemet har därefter skalas för att stödja hela företaget som tillhandahåller en enda databas för varje arbetssökande kontaktar organisationen. StepStones i-GRasp lösning behandlar alla aspekter av kandidat ledning, från online-kandidat application management, integration med nätet jobb styrelser, och “self-service” element såsom psykometrisk testning och bedömning center schemaläggning, vilket kandidaterna kan utföra själva. Kandidater kan också registrera dig för e jobbevakningar, omedelbart garanterar en färdig publik för varje ny vakans. Jobbevakningar har redan omvandlats till hyror och starka anbudsgivare kan registrera dig för att kunna uppdateras med framtida vakanser som de uppstår.

fördelarna

Implementera i-GRasp har förändrat koncernens strategi för rekrytering. i-GRasp underlättar bättre tillgång till kvalitativa kandidater och preciserar de mest framgångsrika källorna till hyra. De kanaler som inte levererar kan då undvikas och resurser fokuseras på annat håll. Online jobb varningar funktioner aktiverade ensam organisationen att fylla 33 positioner i bara tre månader med en ytterligare 90 i erbjudandet.

StepStone i-GRasp flexibilitet gör det enkelt för organisationer att utöka internationellt, så att “virtuella” rekrytering team för att samarbeta med lätthet. Med StepStone i-GRasp var Virgin Atlantic kunna rekrytera ny personal till sitt Nairobi drift med fjärrstyrning från London och Sydafrika. Även ansikte mot ansikte bedömningar hölls i Nairobi, alla ansökningar bearbetning, var ledning, bakgrundskontroller och administration hanteras utomlands, vilket sparar mycket tid och pengar. StepStone i-GRasp kontroller och processer i en stor mängd viktig information om säkerhet, såsom dokumentation och identitetskontroller. Trots dessa viktiga kontroller, var rekryteringsgrupp kunna bearbeta de 5700 ansökningar som det fått för de 48 lediga platser på bara 42 dagar från början att erbjuda – allt hanteras virtuellt. Som ett resultat, har gruppen kunnat rekrytera en hög kvalitet team inom en stram arbetsmarknad – utan att kompromissa med säkerheten eller due diligence.

Med försvinnandet av papper trail, spenderar HR teamet betydligt mindre tid på administration, så det kan ordna intervjuer inom bara fyra dagar. Sammantaget, genomsnittlig tid för att anställa har minskat med mer än 20%. Godkända sökande kan använda för Virgin Atlantics “Erbjudandet Zone”, som länkar till sina onboarding tjänster, inklusive befattningsbeskrivningar, hälsa och riktlinjer säkerhet och företagsinformation. Detta innebär sökande kan börja läsa upp sin nya roll och företaget innan de börjar arbeta, påskynda induktion och välkommen process. Merrylees förklarar: “Talang är en värdefull resurs – och vi strävar efter att återspegla detta på det sätt vi rekryterar nya medarbetare. De bör stödjas av ett robust rekrytering system som styr processen effektivt: det här gör att vi kan garantera en konsekvent kandidat upplevelse. Detta är viktigt eftersom många är wouldbe kunder: en positiv erfarenhet kommer att gynna våra arbetsgivare rand “.

Han tillägger: “Vi är en mycket selektiv arbetsgivare i en redan stram arbetsmarknad. Att hitta rätt kompetens kan därför vara en riktig utmaning, och vi har råd att lämna något ogjort. StepStones i-GRasp ger oss bättre tillgång till potentiella medarbetare genom funktioner som jobbevakningar, och vi kan även skapa en pool av starka, misslyckade kandidater som vi kan gå tillbaka till i framtiden om en relevant roll uppstår. ”

framtiden

Merrylees avslutar: “StepStone har förändrat vår syn på rekrytering: vi kan leverera en rekrytering erfarenhet som fullt ut återspeglar Virgin Atlantics varumärkets värderingar till alla våra sökande, och samtidigt se till att vi aldrig glömma de starkaste kandidaterna. Denna förmåga, vid sidan av de tvingande administrativa och kostnadsbesparingar som vi har sett, visar tydligt den sanna business case för e-rekrytering. “” Men, har den viktigaste fördelen varit StepStone i-GRasp förmåga att hjälpa oss att växa snabbt utan att kompromissa med säkerheten och säkerhet, innovation, kundservice, valuta för pengarna, och framför allt, kul! Utan människor som förespråkar dessa värden, skulle vår verksamhet finns inte: det är ett bevis på StepStone i-GRasp kapacitet som vi kan identifiera och närma rätt talang, och erbjuda dem rekrytering upplevelse de förtjänar “.