vinna försäljningen ras genom försäljning coaching

I början skillnaden mellan säljträning och försäljning coaching bör klargöras. Säljutbildning förbereder professionella säljare och försäljning försök coachning till att förbereda försäljningen mästare. Försäljningen coaching är en process där en erfaren säljare tränare eller coach blir involverad i säljprocessen i en organisation inte bara inom de fyra väggarna i träningslokalen, men också på fältet. En säljcoach fortsätter att jobba med säljteamet för en organisation om de rättsmedel som han har föreslagit. Han får till krigszonen leder från fronten. Genom att visa att det han predikade i utbildningen rummet kan vara praktiskt att säljcoach inspirerar säljare i en organisation.

Syftet med en säljcoach är att ta reda på hur långt en säljare eller en grupp av säljare bort från där de borde vara, och sedan överbrygga denna klyfta. En ny rekryt kan behöva coachning om genomförande perfekt de saker som han lärt sig under de säljträning sessioner. En verkställande kan finna att det kommer blir tufft efter några månaders arbete. De första månaderna kan ha gått bra men hon kan finna att hennes kunskaper inte fungerar som de gjorde när hon började. Och en erfaren säljare kan finna att han var mycket bra på stansning upp siffrorna genom remisser och försäljning upprepa. Men när organisationen genomgick vissa strukturella förändringar och han skulle göra kalla samtal igen för att bygga en ny möjlighet bas, hans cold calling färdigheter som var utmärkt för ett par år sedan är ineffektiva nu. Att vänja sig lätt försäljningen via remisser och försäljning upprepa han finner de invändningar och avvisande svårsmälta. Dessa typer av försäljning problem kan hanteras av säljcoach på en-mot-en-basis.

Från att göra kalla samtal till avslut en säljcoach kan engagera sig i säljprocessen som ger livsviktiga insikter och föreslå förändringar. Han kommer att vara närvarande när du gör kalla samtal, observera dig, lyssna på din konversation och göra anteckningar i olika punkter. Han kommer att godkänna om ditt samtal kvalitet var bra och föreslår att du fortsätter på samma sätt eller han kan föreslå förbättringar där det behövs. Oavsett hans förslag, slutresultatet ska generera fler möten och möjligheter för försäljning presentationer.

En säljcoach är diskreta. Den säljcoach kvar på sidlinjen likt Phil Jackson, den berömda NBA tränare, och matar spelarna med viktiga tips och förslag endast under den tid outs och raster. Om du går i fel riktning under ett kallt samtal säljcoach inte kommer att stoppa dig, men låt dig vidare. När samtalet är över kommer han att visa dig var du gick fel och hur man bäst kan undvika samma misstag. En försäljningschef kan försöka avbryta för att rädda situationen, men inte en säljcoach. Och en säljcoach kvarstår tills du får det rätt.

Mentorskap spelar en viktig roll i försäljningen. Utanför försäljning tränare gör ett fantastiskt jobb som innesäljare chefer kan möta motstånd och förbittring från säljarna.
Vad en försäljningschef inte kan göra en säljcoach kan uppnå detta för hans enkel inställning och acceptans av den coachade.