Vilka skyldigheter en plan förvaltare måste uppfylla för saknade anställda

En plan förvaltare är viktigt om du har en saknad anställd eftersom de kommer att behöva för att fullgöra sin skyldighet att finna att arbetstagaren och att distribuera sina saldon till dem eller på annat sätt, om de inte kan hittas.

Det första steget för förvaltningshandlingar ta är att hitta den anställde med flera olika metoder. Du måste uttömma alla dina alternativ för att söka efter den anställde innan du kommer juridiskt att kunna distribuera sina saldon använder olika alternativen under ERISA.

Ett. Skriv ett brev eller använda elektronisk anmälan – Skriv alltid den anställde ett brev och skicka det första A-post eller skicka ett elektroniskt meddelande låta dem veta om distributionen av sina saldon.

2. Certifierad post – Detta är en mycket kostnadseffektiv metod för att fastställa om den anställde kan hittas för att distribuera sina fördelar för dem.

Tre. Planera poster som är relaterade – Du vill alltid kolla andra planen poster för en aktuell adress. Annan arbetsgivare eller en annan plan som de har som en grupp hälso-plan kan ha uppdaterad information till den anställde som du behöver för att hitta dem.

4. Plan förmånstagare – Kontakta alltid utsedda planen mottagaren att avgöra om de vet var den saknade anställde är. Ofta gånger de kan leda dig rätt till dem.

Fem. Tjänster för brev vidarebefordran – IRS eller Internal Revenue Service och SSA eller Social Security Administration både skriftligt erbjudande vidarebefordran tjänster. Du kan välja ett av dessa två sätt att vidarebefordra breven att vara i överensstämmelse med lagen om saknade anställda och deras fördelar.

6. Internet sökverktyg – Det finns ofta gånger använder Internet för att söka efter en anställd hjälper dig att hitta dem. Bara surfa på sökord anställd locator.

7. Kreditupplysningsföretag – Kontrollera med dessa myndigheter för att se om de vet var den anställde är.

8. Kommersiell locator tjänster – Det här är ett enkelt sätt att använda det är ibland effektiv för att lokalisera saknade anställda.

Nu måste du veta vad de ska göra om den personen inte kan lokaliseras. Det finns många olika alternativ öppna, men du vill välja det som bäst kommer att skydda anställda kontosaldo.

Ett. Enskilda pensionsplan rollovers – Det här är det mest populära sättet att hantera saknade anställda saldon och det definitivt skyddar sina balanser också.

2. Räntebärande försäkrade federalt bankkonto – Du kan starta denna typ av konto i medarbetarna namn, men bara om den saknade anställde skall ha rätt att få pengar från detta konto.

Tre. Outtagna fastighetsfonder – kommer detta att ske i det skick som den anställde bor eller arbetar så att de kan hävda det vid ett senare tillfälle.

Nu när du förstår de skyldigheter som en plan förvaltare, är det lättare att förstå vad som behöver göras för en saknad anställd med ett saldo. Ta din tid och vara säker på att alla åtgärder vidtas för att finna den anställde innan du går vidare till nästa steg så att du kan vara säker på att du är kompatibla med lagen.