vikten av nöjda medarbetare

Har du någonsin gått in i ett rörelsedrivande företag och blivit omedelbart slås av en negativ, spänd stämning? Visst du har! Och gjorde du vad de flesta av oss göra? Stå där i hopp om att få någons uppmärksamhet – växling från fot till fot och rensa halsen bara för att mötas med en isande tystnad och avvärjt ansikten! Äntligen kan du tala i hopp om att en av de anställda i ditt synfält kommer att svara. Ah! Här kommer en nu! Putsade på hans / hennes ansikte är en långmodighet utseende “, om jag får så vill jag hjälpa dig”! Detta är INTE ett “lyckligt” anställd.

Hur en arbetsgivare uppskattar och behandlar sina anställda återspeglas i deras attityder. Smarta arbetsgivare vet att nöjda medarbetare är en integrerad del av ett framgångsrikt företag. Nöjda medarbetare gör lojala medarbetare. Och lojala medarbetare är en väsentlig förutsättning för utmärkt kundservice.

En knowledgable arbetsgivare respekterar och uppmuntrar det unika hos varje individ i sin anställning. Han / hon uppskattar den mångfald som varje persons speciella talanger tillföra verksamheten. Denna typ av arbetsgivare uppmuntrar ett kontinuerligt lärande för sina anställda och ger en gynnsam miljö för dem att blomstra. Nöjda medarbetare är produktiva, pålitlig och trovärdig.

Nöjda medarbetare välkomna ivrigt nya och utmanande responsibilites.

Ett företag består av nöjda medarbetare blomstrar. Varje anställd erkänner att han / hon bidrar till dess framgång och känner att han / hon är en del av teamet. Och, naturligtvis, när ett företag är lukrativ arbetsgivaren med verkliga kunnande belönar henne / hans
anställda därefter.

Så, hur ser ditt företag kurs? Finns det en välkomnande och vänlig atmosfär? Skulle en nykomling höra skratt och se leende, glada ansikten? Skulle en potentiell kund vet genast att de var viktiga och att känna sig så?

Glad, lojala medarbetare kommer att vara 100% dedikerad till dina kunder och vad mer kan en arbetsgivare vill!