vikten av att genomföra en timme uppskattning och belöningssystem

Vilken anställd skulle inte vilja få en show av uppskattning för arbetet som han har utövat genom åren för prestanda och utvecklingen av sitt företag? Detta är verkligen något som kan motivera alla anställda att arbeta ännu bättre, med ständiga försök att förbättra sin egen prestation på kontoret inställning. Sådant är fallet som tacklas av HR uppskattning försök som är särskilt inriktade på att visa företagets personalstyrka att alla deras ansträngningar verkligen uppskattas.

I dagens snabba näringslivet, de anställda ger faktiskt mer vikt vid erkännande och uppskattning över att få så imponerande ersättningen. Detta kan komma som en överraskning, eftersom erkännande och uppskattning är inte riktigt monetära enheter som du kan njuta som en anställd. Däremot genomförde senaste undersökningarna visar en relevant ökning av antalet anställda prioriterar uppskattning och erkännande över monetära belöningar och förmåner. Således kommer det som ett måste för HR-avdelningar på företag att komma med kostnadseffektiva åtgärder för att visa medlemmarna i deras arbetskraft, hur mycket deras ansträngningar uppskattas.

Tillbaka i dag, var erkännande och belöningar lätt ges i form av årliga bonusar – det var den tid då budgeten för ett sådant belöningssystem var inte alltför stor. Det fanns även resor till utomeuropeiska platser som gavs som belöning till anställda som förtjänade dem mest. Idag, däremot, skulle sådana belöningar vara alldeles för kostsamt för en del av de berörda företagen. Fortfarande finns kostnadseffektiva metoder för att hantera dessa.

Du kan begränsa din kontant bonus genom att utveckla ett bonusprogram. Denna plan måste ha ett direkt samband med verksamhetens övergripande finanspolitiska resultat. Den som utövar mer ansträngning mot erkännande och uppnå bättre offentliga finanserna blir högre kontanta bonusar, efter att ha gått igenom en årlig utvärdering av prestanda, förstås.

Du kan också erbjuda dina anställda jobbprogram anrikning utbildning. Dessa ger dem möjlighet att prova på en högre och tyngre roll i företagens stege. Inte bara skulle de känna igen för sådana förbättringar i sina kunskaper, kan du även ge dem fler chanser att växa professionellt.

En enkel men mycket effektivt sätt att visa uppskattning här är att ha en anslagstavla eller anslagstavla där anställda kan lämna anteckningar prisar en kollega. När du gör ett bra jobb på jobbet, inget slår att få ett fett “kudos” från dina kollegor såväl som dina överordnade. Och med jämn prestanda, kan du också komma upp med ett belöningssystem – vilket ger svala freebies som biobiljetter, konsertbiljetter, presentkort och liknande gör stora incitament.

Du bör också överväga att ge din personal möjlighet att ta ledigt med lön. Detta är en belöning flesta anställda, om inte alla, skulle välkomna istället för ekonomisk ersättning. Tänk dig, du får betalt för att ha lite vila och avkoppling mitt i alla de långa och frustrerande timmar du utförts på kontoret.

Alla dessa och fler kan införlivas i din HR uppskattning och belöningssystem. Genom att ha dessa praktiska, kommer dina anställda känner verkligen att de får vad som är mer än värt sitt tag. Produktiv prestanda blir då nästa logiska steg.