“Varför du, varför nu” en kritisk komponent i ett vinnande affärsplan och arbeta ditt hem affärssystem

Affärsplaner fortsätter att vara en viktig del av den kapitalanskaffning process. De måste övertyga investerare att ta notis – investerare som är klokare i dag på grund av ups-and-downs som de har upplevt under de senaste åren.

Lägga till finansieringen utmaningen är den uppsjö av högkvalitativa företag, både offentliga och privata, där investerare kan välja att investera. I denna miljö, är fler och fler investerare efterfrågar företag som söker kapital på frågan “Varför du, varför nu”?

Frågan verkar enkelt vid första, men har många svårigheter. Ledningsgruppen måste tydligt avgränsa vad det handlar om den affärsmöjlighet som gör det så bra investering nu. Skulle satsningen har gjorts för ett år sedan för att befästa en ledande position på marknaden? Eller, är satsningen före sin tid – kommer att bromsa marknaden adoption orsaka långsam försäljning under de närmaste åren, och som sådan bör investeringen vänta. Frågor som dessa, baserat på investeringar misslyckanden från de senaste åren, fortsätter att ytan och måste hanteras av ledningen i sina affärsplaner.

Likaså måste laget ta itu med vad det är som gör dem unikt kvalificerad att lyckas. Har teamet har egna (och skyddas) teknik, förvaltning talang och erfarenhet som konkurrenterna inte gör det, långsiktiga strategiska partners? Enligt Growthink president, Dave Lavinsky, “Ledningsgrupper måste bevisa för investerare varför de är unika och varför de kommer att lyckas De kan inte bara tala om hur underbart de är -.. Som de behöver för att bevisa det genom beskriver tidigare framgångar och unika kvalifikationer”

En affärsplan som misslyckas med att ta itu med “varför du, varför nu” fråga, är troligen en affärsplan som kommer att finnas kvar i högen av “inte nu” affärsplaner. Affärsplaner måste presentera ett övertygande argument till varför investeraren bör investera och i vår snabba värld med otroliga möjligheter och alternativkostnader, varför investerare bör investera nu.
arbeta ditt hem affärsidé i tre enkla steg

skapa en affärsplan först
Det primära behovet är att få en perfekt utformad handlingsplan för en verklig verksamhet. En affärsplan på egen hand är meningslöst. Det är bara en reflektion, men det räcker inte att du även behöver en handlingsplan. Ett företag Systemet är det första steget i att arbeta ut din idé till handling som du kan följa. Väl illustrerad affärsplaner kan hittas på nätet eller på biblioteket.

börjar nu

• Var inte rädd för att misslyckas. Kom ihåg att misslyckande är det första språngbräda till framgång, om detta hem affärsidé inte fungerar för dig nu låt inte det avskräcka dig. Alltid påminna dig om spindeln när du känner för att förlora hoppet.
• Låt inte denna underbara hem affärssystem idé samla damm. Börja idag.
• Väntar på rätt tid att starta ditt företag kan göra framgång gäcka dig för evigt. Om det finns någon särskild rätt tid, är det just nu. Slösa inte din dyrbara tid.

Sätta en siffra på det
Detta är den största stötestenen för de flesta hem-baserade företagare. Det är, misslyckas de att utvärdera sitt arbete. Om du inte ger ordentlig uppmärksamhet åt detta, kan du behöva avsluta ditt företag. Du måste veta att riktiga siffror och nummer som behövs för att du ska stanna kvar i verksamheten. Om detta inte är din agenda för arbete, du kommer förmodligen helt fel.

Stora företag som oftast upp balanserade styrkort. Tanken är att ha en hänvisning punkt att jämföra hur framgångsrik ditt arbete är. Till exempel, för att få fem kunder i en månad kan du lösa på kostnadsfria seminarier men om du ser att din plan inte är att få dig fem klienter, måste du omvärdera din plan. Ändring av planen förhindrar slöseri av energi och resurser.
Hela innehållet copyright © 2005 Morpheus Institute.