vad som saknas från din virtuella assistent företag webbplats som kostar dig kunder

Om du är en virtuell assistent med ett företags webbplats främja din VA företag och din webbplats är inte att bidra till att öka din kundlista, vidta åtgärder. Det finns många skäl din webbplats kanske inte leverera potentiella kunder till din virtuella assistent företag. En anledning kan vara din webbsida rubrik (och då menar jag inte din tagline, logotyp eller företagets namn). Till exempel kan din webbplats startsida har inte en rubrik. Eller det kanske inte är en bra en.

Sätt en rubrik längst upp på din hemsida som sticker ut och blir läst först. Sätt en fördel för läsaren i denna rubrik. Jag är en möjlighet. Jag har hört talas om virtuella assistenter. Jag är inte säker på vad de kan göra för mig. Jag tror att de kan hjälpa mig att växa mitt företag eller ta del av mina arbetsrelaterade uppgifter av av mina händer. Jag kommer till din webbplats (denna artikel är inte att peka på hur jag hittade din hemsida — bara antar jag hittade det). Det första jag vill se på din webbplats är en stor rubrik som säger något i stil med …

“Jag kan ge dig tillbaka din tid till strategiskt utveckla din verksamhet. Låt mig ta över dessa tre administrativa uppgifter för dig”

“Databas posten. Besvara e-postmeddelanden rutinmässiga kund. Betalar räkningar … boooooring!! Jag vet någon som kommer att göra dessa vardagliga uppgifter för dig.”

“Kan jag hjälpa dig att dubbla din verksamhet för det pris du betalar för lunch dagligen”

“Upptäcka hur att tillbringa mer tid med din familj. Anställa en virtuell assistent för att visa dig vägen.”

“Utveckla din verksamhet snabbare. Öka intäkterna snabbare. Outsourca dina administrativa uppgifter till mig.”

Och de är bara några improviserade exempel jag utarbetats i syfte att illustrera den punkt i denna artikel. Jag är inte en professionell copywriter. Du kan konsultera andra källor för copywriting tips som talar om hur man skriver ett “bra” rubrik. Jag säger bara att ha en rubrik på din virtuella assistent företags webbplats. Det är bra marknadsföring!

Gör din rubrik lösa mina problem. Säg mig vad du kan göra för mig. Säg att innan du berättar vem du är. Jag bryr mig inte vem du är först. Jag bryr mig inte om den tekniska definitionen av en virtuell assistent. Min första tanke är vad kan du göra för mig. Blast det ut på mig i en stor rubrik på din virtuella assistent företag försäljning sida (din hemsida) och jag lovar att jag ska hålla mig runt för att läsa dina subheadline. Shout något nyttigt för mig i din subheadline och jag lovar jag ska gå vidare för att läsa första stycket i kopia som visas bredvid på din webbplats. Håll haka mig med fördelar och jag ska gå vidare för att läsa om dina specifika virtuella assistent tjänster, priser och erfarenheter. Och sedan ska jag kontakta dig för en mer specifik offert och intervju.

Gör inte det, och jag är borta inom några sekunder för att öppna din webbplats.

Gör dina rubriker specifik och relevant. Var kreativ. Gör dem klara. Gör dem synliga. Gör dem klient centrerad.

Din webbplats är ett marknadsföringsverktyg för din virtuella assistent företag. Använd den. Och använd den klokt.