Vad jag lärt mig om att kommunicera “dåliga nyheter”

Varför är det svårt att kommunicera “dåliga nyheter”?

Och när jag säger “dåliga nyheter” menar jag i samband med “saker inte går som planerat”.
Vi har alla varit i den position på jobbet där projektet inte kommer att möta deadline datum eller vara inom budget.

Eller kanske du har bara råkat ta bort en av dina chefer “viktiga dokument.

Eller hemma, videofilmade du drygt ditt bröllop band med den senaste episoden av “Vänner”. Någon gjort misstag det? Någon gjort avsiktligt det?

Jag har varit i den situationen att behöva meddela dåliga nyheter flera gånger och jag slår vad om att du har. Vi försöker alla att täcka upp det eller lösa det på egen hand, bara så vi behöver inte berätta för någon, och ingen kommer någonsin att veta.

Jag minns en gång arbeta för ett företag där den “regeln” var alla årliga utvecklingssamtal måste genomföras och skrivs upp med 31 december. På grund av andra åtaganden, kunde jag inte hålla tidsfristen, men jag informerade min chef och HR-avdelningen jag skulle.

Jag trodde att jag kunde fånga upp en gång tillbaka från nyårshelgen. Vad är så viktigt med att slutföra dem senast den 31 december ändå?

Föga anade jag att Performance Review direkt drabbade individer löneökningar och eftersom jag inte hade avslutat något, gjorde flera individer inte få löneförhöjning i deras januari lönespecifikation.

Det orsakade en hel del känslor, som du förväntar dig. Jag fann ut och var tvungen att förklara mig.

Varför fick jag inte bara säga, “Jag kommer inte att kunna göra 31 December deadline på utvecklingssamtalen. Är det ett problem? “Istället för att hålla det lugnt och tänka att jag kunde komma ikapp.

Nu några av er säger, det är inte “dåliga nyheter”, vet jag. Det var för dem som inte fick en löneförhöjning. Men jag kan förstå, om du har dina egna berättelser – kanske en flera miljoner dollar projekt skulle vara en månad sen och du bara inte kan informera din chef. Det skulle vara dåliga nyheter.

Men denna resultatöversyn exempel fastnar i mitt sinne eftersom det var så dumt av mig och jag hade svikit många anställda.

Nu när jag intervjuade Scot Herrick för The Great Framgångsrika människor Package, det var som om vi hade känt varandra under en lång tid. Vi hade bra samspel och Scot delade sina erfarenheter om ämnen som Change, personalförvaltning, Relationer, få på med din chef, vara en ny chef, VD Bad News, bloggar, Vara Oumbärlig …. och mer.

Scot delade alla hans framgångsrika och beprövade idéer och det samtal vi hade om att kommunicera “dåliga nyheter” verkligen hoppade ut för mig.

Scot ser detta som en styrka. Det faktum att du kan be om hjälp och råd när du är “upp mot det”, är en mycket kraftfull och respekterad skicklighet.

Han tillade att man inte bara ska be om hjälp och råd men också ge ditt eget förslag för att övervinna den “dåliga nyheter”.

Så till exempel, är det viktigt projekt du kör kommer att vara 2 veckor sen. Dåliga tider!

Däremot kommer projektet att genomföras planenligt, om du har två extra resurser eller annan $ 10k eller kan genomföra en manuell lösning. Good times!

Så snart du vet att det är “dåliga nyheter”, bjuda in och samla rätt personer till en diskussion och enas om en väg framåt.

Så nästa gång du stöter på en “dåliga nyheter” situation döljer inte det och tror att det kommer att försvinna. Skriker om det och tänker “Vi kan göra detta om …”