vad du bör undvika i övningar teambuilding

undvika okunnighet
Teambuilding och förstärkning, eller coachning, är nära relaterad till området för att utbilda. Undervisningen kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer, samt en grundlig förståelse av ämnet och av studenterna. Om du funderar på att använda ett spel teambuilding i dina händelser då du borde först analysera ditt material (eller planer) som utbildare. Vilka lärdomar är det du försöker förmedla? Föreställ dig själv som en elev och sedan försöka och visualisera hur lätt du skulle förstå poängen med verksamheten.

Närmar ett spel teambuilding som utbildare kommer att hjälpa dig att filtrera bort orelaterade eller banalt verksamhet och kommer också att hjälpa dig att planera dina aktiviteter mer ingående.

En bra idé är inte alltid tillräckligt. Ibland ett team builder måste organisera fler aspekter av verksamheten, tillsammans med att tilldela funktioner och para personal tillsammans. Organisation och professionalism är två utomordentligt integrerade kvaliteter att nå för när du gör planer för en teambuilding aktivitet.

undvika farliga situationer
Även om du strävar efter att täcka användbar och relevant material i dina aktiviteter teambuilding, bör du undvika potentiellt farliga situationer som kan komma upp. Oavsiktligt skada en av de anställda, fysiskt eller känslomässigt, är en annan nedslående händelse som lätt kommer att förstöra hela din verksamhet och göra hela dagen slöseri. Om du gör planer för en team aktivitet | händelsen}}} för ungdomliga människor, se till att du har försäkringsskydd för eventuella oväntade skador. Även när du inte har försäkring, inte riskerar att sätta ett barn i någon form av fara. Om du är medveten om de fysiska begränsningarna i viss personal, ska du inte be dem att fysiskt anstränga sig utöver vad de kan säkert göra.

Det finns också ett behov av att vara försiktig vid hantering av en grupp på jobbet. Ras, ålder, kön, nationalitet eller religion borde inte vara ett problem när du bygger och stärker ett lag. Dina ansträngningar bör inriktas på att bygga upp och stärka ett team och förena kollegor, inte dra uppmärksamhet till sina många olikheter. Därför kunde göra planer för lag enligt ålder, ras eller andra ytliga faktorer vara en ovanligt dålig idé.

Var noga med att behandla varje medlem i teamet respektfullt. Detta är inte professionell fotboll, där du kan skrika på spelarna och låta sina flera miljoner löner läka såren. De flesta av dina kollegor kommer att vara frivilliga eller företag avlönad personal. Browbeating producerar bara negativa känslor. positiv energi svingar mer resultat, håller en grupp entusiastiska, och gör en teamchef som mycket mer uppskattat. Försök att ge en positiv anda så att ditt lag kommer att uppmuntras och redo att engagera sig och delta.