vad är pat testutrustning och varför behöver jag det

PAT står för Portable Appliance Testing och det är ett lagstadgat krav att alla företag i Storbritannien testa alla bärbara elektriska apparater för säkerheten. Du kan antingen hyra ett konsultföretag för att göra detta för din, eller du kan träna en medlem av din personal att göra det i egen regi.

I det långa loppet kommer att utbilda en medlem av din personal i användningen av PAT testutrustning spara pengar över att anställa en konsultfirma för att göra det. Det finns några saker som du behöver tänka på innan du bestämmer dig för att träna en medlem av din personal att göra PAT test.

Om du tränar en medlem av din personal för att testa dina bärbara apparater, måste du köpa PAT testutrustning för att utföra uppgiften. Du kommer att behöva köpa PAT testare själv, eller den utrustning som kommer med några andra användare accessoarer.

Det kommer att spara lite pengar att beställa testaren ensam i början, och sedan om du upptäcker att du behöver de tillbehör du kan köpa dem då. PAT testning krävs, men det är inte nödvändigt för dig att anlita en konsultfirma för att utföra arbetet.

varför behöver jag klappa testning?

Du är enligt lag skyldiga att klappa testa små apparater.
Testutrustning hjälper dig försäkra en säker drift av era små apparater.
I allmänhet är det en bra idé om du använder apparaterna mycket.
Om du är beroende av dessa apparater du vill att de ska fungera rätt.
Om du inte vill anlita en konsultfirma för att göra ditt test, kan du träna en medlem av din personal att göra det.
Planera det i din budget, se till att du har pengar för PAT testutrustning

Detta är bara en del av att göra affärer i Storbritannien, och det spelar ingen roll hur man får det gjort, är det faktum att du måste få det gjort, eller din kommer att få böter. Ingen tycker om att kasta bort pengar, och det är lätt att hålla pengarna i fickan, men du måste följa reglerna. Så nu vet du att detta är något som du måste göra om du äger ett företag i Storbritannien. Tänk på att reglerna inte bara gäller för apparater som du och dina anställda använda då det finns också de som dina kunder eller någon annan använder i era lokaler.

Små apparater inkluderar saker som golv värmare, kaffekannor, kylare vatten, och sånt. Det behöver alla att testas regelbundet. Pat testutrustning kommer att försäkra att de apparater på din arbetsplats är säkert för dig, dina medarbetare och kunder.

I slutändan är det ditt ansvar att se till att alla apparater i ditt företag är säkra och väl underhållna, och PAT testutrustning kommer att göra det. Du behöver inte ha en apparat fatta eld, eller värre elektrisitet en kund eller anställd, och du kan stoppa det från att hända.

Sammanfattningsvis PAT testutrustning kommer att bidra till att säkerställa att alla de små elektriska apparater är säkra, och redo för dig att använda. Om du gör ett regelbundet schema för att göra testet, kommer du aldrig att undra om din har gjort det eller inte.