vad är en submeter och varför använda en

En submeter är en apparat som mäter användningen av ett givet verktyg eller utrymme i en enda enhet av en större fastighet. Mätare kan också användas för att övervaka enskilda enheter för att fastställa kostnaden för operationen. Detta är ett praktiskt verktyg för en hyresvärd (bostads-eller kommersiella) som vill hålla varje hyresgäst ansvariga för sin del av användningen. Det sätt dessa prylar arbete är ganska enkel, och de kan ge dig kontroll över dina räkningar som ägare av en fastighet med flera hyresgäster / enheter.

hur det fungerar

En submeter används vanligen i fall där det allmännyttiga företaget självt, inte mäta enskilda enheter? nytta användning. I ett submetering systemet, finns det oftast en mästare meter, denna mätare hör till elbolaget och mäter den totala användningen av byggnaden, office park, eller trailer park, till exempel. En privat mätare, eller submeter, placeras sedan av hyresvärden för att mäta den individuella användningen av varje hyresgäst eller anordning. Denna mätare läses av hyresvärden att generera räkningar att enskilda hyresgäster enligt avläsningar. I vissa fall kan hyresvärden hyra en tredje part för att läsa mätare och hyresgäster Bill att säkerställa ärlighet och pålitlighet. Det är viktigt att notera att kraftbolaget inte emot submeter data.

Dessutom kan enskilda enheter som en varmvattenberedare, badtunna eller torktumlare också submetered att avgöra hur mycket ström enheten kräver, och från detta, kan kostnaden för att driva bestämmas. Skulle? Inte det vara bra att veta hur mycket el en gammal apparat använder? Ett välgrundat beslut skulle sedan kunna göras om huruvida köpet av en ersättare apparat skulle spara pengar på lång sikt genom att minska energikostnaderna.

tekniken gör processen enklare

Tills nyligen var submeter användning en hög underhåll och tidskrävande process. Hyresvärden eller en tredje part skulle behöva fysiskt gå till varje mätare, läsa den, och anteckna uppgifterna med jämna, förutbestämda intervaller. Det var tidskrävande och risken för misstag i redovisningen var betydande. Idag, däremot, har det förekommit flera tekniska framsteg som gör hela processen inte bara enklare och mindre tidskrävande, men mer exakt också. Detta motsvarar en total tids-och kostnadsbesparingar. Dessutom har djupet och mängd data som kan samlas in ökas. Denna fördel förstärks av den strömlinjeformade enkelheten av submeters tillgängliga idag.

förfarandemässiga alternativ

AMR, eller Automatic Meter Reading, är ett relativt nytt teknologiskt genombrott i användningen av submeter. Data från en mängd olika mätsystem kan läsas av användarvänlig programvara som mätare användning vid angivna intervall för förutbestämda kretsar. Uppgifterna kan sedan användas för att generera rapporter med särskild hyresgäst och / eller enhetsanvändning. Programvaran är utformad för att generera fakturor från de mätvärden, som kan skrivas ut eller levereras elektroniskt. Detta är ett bra system eftersom det sparar tid och pengar, och hyresgästerna kan vara säker på att de håller på att faktureras för exakt den mängd energi som de förbrukas.

vilka verktyg kan följas?

Submeters kan användas för att övervaka och fakturera för flera allmännyttiga typer (gas, vatten, el). Naturligtvis skulle en separat mätare, gjord speciellt för att med tanke på användbarhet behövas. Genom att utnyttja ett submetering för en eller flera av dessa tjänster, är hyresvärden effektivt kunna kompensera fluktuerande, och ofta stigande, kostnaden för verktyg utan att höja hyran. Detta, i sin tur, ger hyresgästen en viss kontroll över sina kostnader, eftersom han kan välja att begränsa sin egen nytta bruk. Dessutom kommer övervakningen konsumtionen resulterar troligen i en betydande minskning av energiförbrukningen.