tips för att träna din städpersonal

copyright 2006 vaktmästeri butiken

Lämplig utbildning av din städpersonal inte bara leder till renare byggnader, men det innebär också färre olyckor, snabbare städning och en mer professionell städpersonal. Vid anställning av nya medarbetare, kan du hitta kandidater med omfattande bakgrund inom rengöring, men det är mer troligt att din nya – hires vet lite om ordentlig rengöring tekniker. Lämplig utbildning är avgörande för att få dina medarbetare på rätt fot och att se till att de får arbete ordentligt, säkert och effektivt. Att hålla följande tips i åtanke kommer att bidra till att kontrollera att de anställda lär sig att göra sitt jobb på ett säkert och effektivt sätt.

– Städpersonal är den femte mest skadade arbetstagare i landet, så att utbilda dina anställda på rätt sätt kommer att hålla dem på jobbet och hjälpa till att hålla din försäkring priser nere.

– Håll den utbildning inriktad på de anställda och deras behov. Träningspass är ofta i ett rum med instruktören längst fram och de anställda sittande vid bord – detta gör det lättare för instruktören. Istället ordna stolar i cirklar så att människor kan interagera med varandra. Om utbildning bara en eller två anställda, använder ögonkontakt, ställa frågor och få dem delaktiga – inte bara ge en föreläsning.

– Inte bara demonstrera produkterna. Många rengöring besättningar får endast utbildning när en ny produkt eller utrustning införs. Se till att utbilda dina anställda från början till slut.

– Mäta effektiviteten av din träning. Det är svårt att veta om din träning tid var väl spenderade om du inte har någon form av mätverktyg. Detta kan vara snabbare städning gånger, lägre olyckstal, eller minskad användning av rengöringsmedel och förnödenheter.

– Se till att din träning är effektivt. Gör mer än att få dina anställda titta på en utbildning video och läsa igenom en handout. Demonstrera produkter och tekniker och uppmuntra dina anställda att ställa frågor om de inte förstår något.

Använd följande teknik: Tell – Show – Do – Review. – Berätta (om varje steg) – Show (hur man utför varje steg) – Gör (varje steg) – Review (varje steg)

– Utbildningen kan vara tråkigt. Inte bara ger de anställda manualer eller produkt litteratur och förväntar oss att läsa den och sedan har förbättrat sin arbetsprestation. Hitta sätt att göra utbildningen intressant. Demonstrera nya produkter och leveranser i stället för att ha anställda läsa om dem. Ge konkreta exempel på hur man kan bli mer effektiv. Använd dina kunskaper och erfarenheter och passera att tillsammans med dina medarbetare.

– Kom ihåg, du kan lära dig från dina anställda. Om de har plockat upp en teknik som sparar tid, pengar eller gör jobbet enklare, be dem att dela det med resten av din städpersonal.

– Förändring är inte alltid lätt. Utbildning innebär förändrade beteenden och attityder. Utbildningen kan omfatta en ny produkt eller utrustning eller det kan vara att bryta dåliga vanor. Hursomhelst, kan de anställda vara resistenta mot förändring. Bli inte förvånad när dina anställda är tveksamma till att ändra. Snarare vara förberedd för detta motstånd och övervinna den med information och statistik om varför förändringen är nödvändig.

Lämplig utbildning av din rengöring besättningen är viktigt – inte bara för att få jobbet gjort på rätt sätt och effektivt, men också att hålla din städning besättningar säker och på jobbet. Håll dina anställda intresserade under alla träningspass genom att göra utbildningen praktisk och informativ. En välutbildad personal kommer att leda till byggnader som lyser och högre vinster i din ekonomi!