tillsyn vad du måste lära dig att göra

Arbetsbeskrivningar är fyllda med fraser som “motiverar gruppmedlemmarna att topprestanda” och “upprättar och kommunicerar gruppens mål i enlighet med företagets policy.” Enda som är fel med dessa fraser är att de inte berätta något om vad du faktiskt gör som handledare.

Om du försöker att besluta om att bli befordrad till arbetsledare är för dig eller om du vill bli en bra chef eller om du designar utbildningar för handledare, kommer du göra bättre om du koncentrera dig på det handledare måste göra varje dag. Denna artikel kommer att hjälpa dig.

handledaren kärnverksamhet

Din kärnverksamhet är att prata med människor som arbetar för dig om deras beteende och prestationer. Beteende är vad människor säger och gör. Performance är den mätbara resultat av arbetet. Många av de saker du måste lära dig att göra bra är nödvändiga för att uppnå detta kärnverksamhet.

Du måste känna till kärnuppgifter som era medarbetare ska kunna prestera. De flesta jobben har sex eller sju huvuduppgifter. Du måste veta vad dessa uppgifter är och hur man kan mäta och beskriva oacceptabel, acceptabel och utmärkt beteende på varje.

Du måste känna folk. Du måste veta deras förmåga nivå för var och en av de viktigaste uppgifterna. Du behöver veta om de gärna hugga i för att hjälpa laget att lyckas. Och du behöver för att utveckla ett sätt att identifiera och bygga på varje persons preferenser för hur de vill att övervakas.

Du måste tilldela arbete intelligent. Du bör kunna fördela arbetet på ett sätt som uppgiften ska göras bra och ditt folk kommer att stanna säkert. “Safe” i detta fall kan innebära fysiskt säker, men det kan också betyda “säker från organisatoriska konsekvenser.”

Du måste kommunicera tydligt. Lär dig att ge bra och tydliga instruktioner. Lär dig att variera din kommunikationsstil för olika underordnade.

Du måste följa upp och kontrollera om förståelse. En del av kommunikationen är att lyssna. Lär dig att lyssna aktivt. En del av chefsarbetet är observation. Titta på hur människor gör vad du har tilldelat.

Du måste använda varje kontakt som en möjlighet att coacha, råd, korrigera och uppmuntra. I en perfekt värld skulle alla som arbetat för du hanterar varje uppgift kompetent och entusiastiskt. En del av ditt jobb är att hjälpa ditt folk växa mot fullständig kompetens i arbete som skall utföras och mot sina karriärmål.

Du måste ta upp beteenden och prestanda effektivt. Du behöver veta kommunikationsteknik för att prata om beteende och prestanda och blanda dem med din förmåga att anpassa sig till dina underordnade individuella stilar och preferenser kommunikation.

Du måste veta hur man ska komma överens med din underordnade om vad som kommer att förändras. När du håller med en underordnad att något kommer att förändras måste du ange fem viktiga saker. Vad kommer att förändras? När? Hur ska vi veta? Vad händer om den inte gör det? Hur mycket kontroll kommer den underordnade har om hur arbetet ska utföras?

Du måste göra det mesta av din coaching och rådgivning informellt. För de flesta människor, för det mesta, kommer att fungera alldeles utmärkt. Ändringar skickas ut. Tillväxt händer.

Men, måste du också veta när och hur man går från informell utvärdering till formell utvärdering. Ibland kan en person som inte kan eller inte kommer att göra vad som behöver göras. Då måste du byta från informell till formell, från papperslösa att dokumenteras.

Du måste veta hur man ska dokumentera beteenden och prestationer på ett sätt som kommer att stå upp för granskning och utmaning. När du dokumenterar beteende och prestanda, måste du veta hur man gör det rätt.

Det är ganska mycket det för de flesta handledare. Utöver kärnan chefsarbetet, de flesta handledare har också andra uppgifter som varierar från organisation till organisation. Men i varje organisation, handledare göra det arbete som gör att organisationen går.

Varje dag tillsynsmyndigheter använder vad de säger och gör för att påverka beteendet och prestanda för människor som arbetar för dem. Varje dag de påverkar produktivitet och moral. Varje dag de gör en skillnad.