tillbaka till skolan klassrummet spets

Är du verkligen redo för ett läsår?

Detta är en spännande tid på året … Sommaren går mot sitt slut och ett nytt läsår är på väg att börja.

Som lärare är vi glada, oroliga, och nervös …

Vad kommer vår nya klass ser ut … vad kommer mitt schema se ut … vad blir det nya läsåret har i beredskap för mig?

Lärare runt om i landet förbereder sig för ytterligare ett år … få sina rum inrättat … utforma sina lektioner under de första veckorna av skolan, göra kopior, komma i kontakt med föräldrar osv … och allt gjort med en hel del spänning, energi, och entusiasm!

Tyvärr, som varje år, börjar den energin att blekna som verkligheten av att undervisa 130 studenter över 5 eller 6 lektioner per dag, börjar varje dag för att sjunka in … eller, om du är en elementär lärare, verkligheten har samma grupp av barnen hela dagen, varje dag, i 180 dagar.

Innan du vet att du är slut och så är dina elever … smekmånaden perioden för de första två veckorna är över och eleverna börjar testa gränserna för ditt klassrum.

Eleverna börjar agera ut, skicka lappar, prata när de inte är meningen att även få in i slagsmål …

Vid denna punkt många lärare börjar söka ut olika belöningssystem och straff system … (sätta studenternas namn på tavlan som missköter, sätta markeringar bredvid sina namn om de fortsätter att bära sig illa,, hot om remisser och kvarhållanden placera kulor i burken när eleverna är bra, ger ut lotter etc.)

Dessa misstag …

Dessa utarbeta belöning / bestraffning system kommer att ge endast tillfälliga lösningar på pågående problem. Lärarna borde vara mer intresserade av långsiktiga resultat snarare än kortsiktiga resultat. Värst av allt, är de som får de belöningar som arbetar nu för belöningen endast och de som får straffet börjar ogillar skolan. Dessutom leder straffet ofta till studenter som söker hämnd, sänkning av självkänsla, och kan även leda till studenterna att ge upp på skolan. Ofta börjar vi höra eleverna säger, “jag hatar skolan”

Det är det sista lärarna vill att eleverna ska säga!

Lyckligtvis är det inte behöver vara så här …

I stället för att agera på varje störning lärare bör vara proaktiv och försöka stoppa klassrummet störningar innan de börjar.

Lärarna behöver använda strategier som ökar elevernas motivation, ökad klassens deltagande, gräns elev förvirring, och stoppa elev förhalning. I grund och botten lärare måste hålla alla sina elever aktivt deltar i alla sina lektioner.

Detta kanske låter som en svår uppgift, men det behöver inte vara … inte om du använder proaktiv klassrummet.

När lärarna använda enkla pedagogiska strategier för att hålla sina elever deltar i lektionen kommer de att se en omedelbar och tydlig minskning av problem klassrummet.

Bäst av allt, kommer dessa klassrummet frågor minskar naturligt. Kom ihåg, är klassrummet inte om att skapa ett omfattande system av belöningar och bestraffningar. Classroom management handlar om att hålla dina elever aktivt i varenda en av dina lektioner.