terminal 5 – en chefs guide till medarbetarnas engagemang

En sak markeras genom öppnandet av Terminal 5 är medarbetarnas engagemang, eller “hur man kan uppnå omedelbar anställd tillbakadragandet”. Det går på något sätt att besvara frågorna allmänheten efterfrågar. Det verkar som BAA och BA lägga alla sina pengar på teknik för att skapa den ultimata flygplatsen erfarenhet, och kanske de antog sitt folk var, men en liten del av systemet, och mindre viktigt än tekniken. Om detta är sant, och alla indikationer tyder så är det ett dumt och mycket dyrt misstag att ha gjort.

Jag lämnade bestört vid BA. När kommer de att få ut budskapet – stor tjänst kräver individer som bryr sig, och det kräver en arbetsgivare som bryr sig om dem – bryr sig tillräckligt för att se till att de känner sig uppskattade. Engagemang är hög på VD: s agenda i dag eftersom de vet att det är ett strategiskt konkurrensmedel.

Bara för att kroppen är i arbete betyder inte sinnet helt inkopplad. Även när sinnet är engagerad känslor, som ansvarar för lidelse, energi, driv och lojalitet inte nödvändigtvis utnyttjas för uppgiften i hand. Att vara engagerad innebär att vara känslomässigt anslutas på ett positivt sätt med alla aspekter av arbetet. Men detta förklarar inte fullt engagemang som det finns tre saker du kan engagerade med:

1) ditt arbete
2) andra personer
3) själv

Människor är kreativa och lyhörda och vill göra ett bra jobb. Detta faktum fastställdes av Elton Mayo i Hawthorn experiment 1927-1932, och ytterligare bevisas av Hertzberg och otaliga andra psykologer förvaltning. Visst BA chefer har varit att ledningen skolan? Kanske de inte uppmärksamma, eller tror de att de kan manipulera naturen?

När du fjärma dina medarbetare skapar du förutsättningar för relationen konflikt. Denna konflikt går långt djupare än vad du ser på ytan. Du kanske märker kommunikation mellan människor minskar i kvalitet och kvantitet. Du kanske också märker en frånkoppling med arbete, eftersom människor gör precis vad de är kontrakterade till och inget mer. Vad du kanske inte märker är den tredje relationen konflikten – den relation du har med dig själv.

Vad ska det kännas som att komma ur sängen och kom att arbeta för en chef som inte uppskattar dig? Du måste fråga dig själv “varför” ett par gånger varje dag. När du är i konflikt med sig själv är det svårt att koncentrera sig på vad du ska göra. En del av tiden du känner slits känslomässigt med andra människor, genom det arbete du gör (som du är osannolikt att få ett erkännande), och av din egen inre dialog frågar varför du inte bara berätta för dem var att hålla sitt jobb . Knappast en motiverad och engagerad medarbetare.

Om ditt företag är kundservice behöver folk som är entusiastiska över att skapa en bra kundupplevelse som en baslinje. Att uppnå detta krävs en förståelse för den mänskliga naturen och en positiv tro på den kapacitet och potential individer och lag. Detta är inte rocket science, men det kräver ett engagemang för att få det rätt – och det tar tid att bygga ett motiverat team, särskilt när du har tillbringat de senaste 20 åren demoraliserande din arbetskraft.

I alla affärer, privat eller offentlig, det är de människor som gör det bra. Om du lägger mer fokus på teknik än människor förväntar sig inte att få det bästa ur din teknik.

Engagemang är ett måste!