styra din kontorsmaterial spenderar

Av alla de saker som man skulle tänka på att spara pengar på ett företag, är kontorsmaterial förmodligen inte det första man kommer att tänka på. Men många företagare och chefer börjar inse att kontorsmaterial snabbt blir något de måste hålla ett öga på.

Till en vanlig anställd saker som kontorsmaterial och pappersvaror verkar bara alltid vara där. De ger inte en tanke om hur det kom dit eller vem betalade för det. Den anställde kommer inte oroa sig för hur mycket papper eller hur många pennor de använder eftersom de vet att en kort promenad till kontorsmaterialet lätt kan fylla på sin försörjning. Om du är i samma situation som äger eller driver ett företag men, måste du överväga att ändra detta tänkesätt.

Det första steget som du kan vidta är att sluta köpa varumärket utrustning namn kontor. Tro det eller ej, de egna märkesvaror nästan alltid göra lika bra som deras namn märke motsvarigheter och kan erbjuda stora besparingar.

Ett annat logiskt steg är att göra några jämförelser shopping. Vanligtvis du kommer att ha bara en leverantör för dina Office-produkter. Om du är som de flesta företag du förmodligen använda ditt lokala företag för kontorsmaterial, eftersom de ger dig en katalog varje år och erbjuda en god service. Du har förmodligen jobbet delegeras till en administration funktion inom ditt företag som är jobb det är att helt enkelt beställa de produkter snarare än ifrågasätter prissättningen. Om detta scenario låter bekant sedan börja tänka på benchmarking din nuvarande leverantörer prissättning mot två eller tre online-pappersvaror företag. De online-leverantörer kommer att erbjuda allt din vanliga leverantör gör men eftersom de verkar med betydligt lägre omkostnader de kan erbjuda stora besparingar.

Tänk på att priset inte är allt. Du måste se till att din leverantör av val är också en som kommer att vara pålitlig och ger dig en genomgående bra service. Att få en leverantör som också kan ge för tillfällig akut kravet är ännu bättre. Du vet aldrig exakt när kontoret kommer att köras av pappersvaror.

Förvalta budgeten för ett företag är en komplex och svår process. När ekonomin blir grov det blir allt svårare. Trimning lite fett från din kontorsmaterial budget genom att genomföra några enkla köpa praxis skulle kunna vara ett förvånansvärt effektivt ställe att börja. Det är också värt att förklara för dina anställda behovet att behålla kontrollen över detta område av utgifterna. När de inser att de kan hjälpa till att rädda sina jobb eller jobb hos andra, kommer de tenderar att ägna mer uppmärksamhet. I slutändan handlar det om att skapa en bättre och mer effektiv kontorsmiljö.