strategiskt genomförande av balanserat styrkort

Strategin är mycket viktigt i alla typer av företag. Det kan vara den bensin som driver affärs verksamhet. Men, om du är att överväga förändringar som sker i verksamheten scenen, skulle du definitivt inte längre bli förvånad över att veta att strategin enbart kommer att ta ditt företag till en optimal framgång – genomföra balanserat styrkort kan.

Anledningen strategin enbart skulle inte längre fungerar är att branscher idag är inte längre benägna att materiella tillgångar. Till skillnad från tidigare då de flesta branscher endast arbeta med fastigheter och inventarier, idag har de redan varumärken, intellektuella egenskaper, och folk att oroa sig för. Onödigt att säga, medan verksamheten scenen genomgick en enorm förändring, dess förvaltningssystem, tyvärr, inte har hållit upp. De flesta system har utformats för att tillgodose stabila behov, men inte för att klara av dagens dynamiska ekonomi. Ett perfekt exempel, om du besöker en organisation i dag, skulle de definitivt vara redo att visa upp sina balansräkningar och resultaträkningar, att inte veta dessa saker inte längre kunde hänga med immateriella tillgångar.

Det balanserade styrkortet är lösningen på detta problem. Det anses vara en “strategisk kontoplan” hantering både finansiella och icke-finansiella delar i ett företags strategi. Om du har märkt, det fungerar med strategier, vilket gör den mer effektiv. Dessutom diskuterar det orsak-och-verkan samband som ger ut affärsresultat. Och dess funktion som är det viktigaste bland alla – det ser framåt och försöker röra sig följaktligen till skillnad gamla strategier som bara ser tillbaka för att lära av misslyckanden och framgångar. Och dess centrala begreppet?

Mätning motiverar. Det finns ännu ingen behöver ge incitament. Merparten av tiden, är ett väl utfört arbete uppfyller redan nog för folk att bli motiverade.

Dock skulle förekomsten av ett balanserat styrkort inte garantera framgång. Återigen, det fungerar med strategin. Här är ett perfekt exempel:

När det balanserade styrkortet introducerades till verksamheten scenen, var ledningen kunna bestämma att kundservice är en viktig beståndsdel i en kunddriven strategi. Det var en fullständig väsen över den och kampanjer började komma ut. Plötsligt callcenter har slagord hängande över sina byggnader med budskap såsom “Kunder First” och “Matters service”. Men efter all uppståndelse förblev kundservice nivåer på sin fruktansvärda nivå.

Varför har en sådan sak hända?

Call center agenter produktivitet tillbaka därefter mättes utifrån antalet samtal de tar i varje timme. Detta sätt att mätning tvingade dem att offra kvalitet tjänst för att uppfylla det erforderliga antalet samtal. Således, de hamnade i en mer komprometterande situation – en möjlighet att förlora sin klients verksamhet.

Efter ett effektivt genomförande av balanserade styrkort, har de ändrat sina mått enligt vad som verkar behövas – andel av problemen lösas på ett enda samtal. Detta introducerade en positiv förändring i callcenter miljö. Call center agenter börjat fokusera på att lösa problem – ökad moral, kundnöjdhet, och så småningom, vinst. Nu är detta vad vi kallar en “lämplig och studie-baserad lösning”. Du kan verkligen aldrig gå fel med en bra strategi och ett rättvist system för mätning.