ställa och besvara åtgärder frågor för ditt företag

Prestanda åtgärder är till hjälp när det gäller att mäta framgången av de ansträngningar som företaget särskilt de som arbetar inom den. Om du tror att några eller ens många av dina strategier för din organisation inte fungerar, kanske det är dags för dig att ställa några åtgärder frågor. Dessa frågor kommer att hjälpa dig att avgöra om dina åtgärder är lämpliga för din verksamhet och huruvida de arbetar. Även om du kan ha en hel del statistik och ännu fler åtgärder för din organisation, är det bara rätt att du klipper ner dem. På så sätt kan du vara säker på att du bara utnyttjar de bästa och effektiva åtgärder för ditt företag. Det första som du bör ställa är om det blir bättre, sämre eller är det bara vistas i samma linje som förut? Medan den senare kan vara ett gott tecken, bör du inte nöja genomsnitt. Det är alltid korrekt att man gör ett försök att utmärka sig så att han kan gå vidare och leva längre i näringslivet.

Den nästa från de åtgärder frågorna är att ställa frågan “varför”. När du har listat ut svaret i den första utredningen, bör du ta dig tid att samla in data till varför ditt företag blev bättre, försämrats eller precis samma. Det är viktigt att du förstår att detta inte bara kommer oro vad som hänt i dag eller under de senaste månaderna. Snarare bör det vara allt om förändringarna, de trender och förändringar i variabilitet som har inträffat under ganska lång tid. Detta är ett sätt att veta vilka av de resultatmått behöver åtgärder och uppmärksamhet från dig. Svara på “varför” gör att du kan bestämma grundorsaker till varför det finns förändringar som kan behöva fastställas så att du kan bli mer produktiv och flexibel.

Nu kan du be om syftet med åtgärderna. Vilka mått ska beräkna de och är de verkligen så effektivt? Detta är faktiskt en ganska svår fråga att svara på, särskilt om du inte har använt åtgärden ännu. Men för att du ska svara på detta, behöver du några relevanta och viktiga uppgifter. Samla dem och analysera dem så att du kommer att styras. Dessutom måste du vara i kongruens med och vara representativa för de resultat som betyder mest i din organisation. Dessa resultat är baserade på de ekonomiska, interna processer, lärande och tillväxt och utsikterna kunden. Du kommer att behöva rita ut dem på ett sådant sätt att de kommer att hjälpa dig att besvara alla de frågor som anges här giltigt.

Chefer måste bli medvetna om de signaler som kommer att hjälpa dem på rätt sätt tolka dem så att de kan mäta dem framgångsrikt. Å där sidan finns det ett behov av ledningsgruppen för att diskutera resultaten så att de kan fokusera på att sätta upp de rätta lösningarna när det kommer till de bakomliggande orsakerna. Detta är inte bara bra att svara på åtgärder på frågor utan kommer också att bidra i de övergripande resultaten projektledning.