ska du lägga ut säljledning – de viktigaste övervägandena

Oavsett hur bra din produkt eller tjänst är, om du inte har människor som använder och köper vad du producerar, går du i konkurs. Så hur ställer du upp en effektiv försäljning och marknadsföring maskin, på en begränsad budget? Har du erfarenhet av säljledning? Vill du veta hur man kan maximera potentialen hos en bra säljare?

Så varför är det viktigt att ha någon med säljledning erfarenhet i ett företag? De av er med erfarenhet av försäljning kommer vet svaren, men om du inte har erfarenhet av försäljning, låt mig ställa följande frågor, Låg risk – låg kostnad – hög avkastning!

Vill du veta egenskaperna hos en bra säljare?

Kan du enkelt upptäcka när någon berättar en lögn?

Om en försäljning släpade på, skulle du veta vilka frågor att ställa för att ta reda på varför?

Har du någonsin fått betalt provision, tror du att säljare är överbetalda?

Om en säljare inte utförde, skulle du skjuta dem och få en ny säljare?

Hur skulle du definiera inte utför, i föregående fråga?

Har du någonsin använt och du förstår värdet av en säljprocess?

Svaren på frågor som dessa kommer som en andra natur för en erfaren säljchef eller chef. Över 90% av de mest framgångsrika företagen i världen har upplevt försäljningschefer på sin styrelse.

Men vad händer om du inte har globala ambitioner, eller bara inte har råd att anställa en heltid försäljningschef? Och även om du ville anställa någon, hur kan du vara säker på att personen du hyrt skulle vara värt pengarna?

Hur gör man fallet för säljledning outsourcing?

Liksom alla inköpsbeslut, måste du se till att du får valuta för pengarna. Om du tänka på att anledningen till att du ens skulle överväga att investera i försäljning eller marknadsföring i första hand, är att öka intäkter och vinst, då gör dessa beräkningar först.

Hur mycket extra intäkter du vill skapa, och när. Vad är din marginal på det? Hur mycket vinst har lagt det i fickan?

Nu hur mycket av det är du villig att spendera? En av de frågor som bortsett från förlusten av tid och kassaflöde i att göra ett misstag i hyra är den faktiska kostnaden för hyra avgifter och månadslön. Detta är en kostnad redan innan en enda merförsäljning genereras.

Om du kunde få den försäljning utförande fokus för en försäljningschef för en bråkdel av den månatliga kostnaden för en heltid hyra, betalade dem på prestanda och har förmågan att del företag på en månads uppsägningstid, utan arbetsgivarens ansvar – skulle det inte vara attraktiva.

Om du sagt ja – än det är skönheten av outsourcing din försäljning ledningsfunktion.

Låg risk – låg kostnad – hög avkastning!

Vad får du när du lägger ut säljledning?

På veckobasis kommer försäljningschef tala med säljteamet, för att avgöra status för dina affärsmöjligheter. Allt i det mötet kommer att inriktas på att stänga försäljning, eller säkerställa möjligheter går längs rörledningen. De viktigaste fördelarna med detta är följande:

Identifiering av styrkor och svagheter bland ditt säljteam, oavsett storlek, se till att du maximerar avkastningen för dina utgifter

Förkorta säljcykler, vilket ökar intäkter och kassaflöde

Optimera tid ditt säljteam spendera på givna möjligheter, så att de kan ägna mer tid stängning lönsamma möjligheter

Korrekt information, baserat på försäljning både vunnit och förlorat, som kan användas av produktplanering och serviceteam.

Pågående coaching och utbildning baserat på dina verkliga möjligheter, vilket gör ditt team avundsjuka i branschen, och därmed gör det möjligt att attrahera de bästa.

Identifiering av en gruppmedlem som kan ta över rollen som försäljningschef, så att du marknadsför inifrån, vilket är fantastiskt för moral och motivation.

Flera företag som redan outsourcar sin försäljning ledningsfunktion till 3R Sales and Marketing, för mer information, ta en titt på säljledning outsourcing.