samla dina pengar snabbare

Något som nästan alla små företag (som inte är butiker) kämpar med är att försöka samla sina pengar snabbare utan att störa sina kunder särskilt stora.

Detta är vanligtvis ett stort problem eftersom de flesta företag använder sträcker ut sina skulder som sin favorit taktik för att försöka minska sin cykel kassagenerering. De gillar att använda skulder som sin strategi eftersom det är den mest kontrollerbar och enklaste delen av rörelsekapitalet – människor kan bara sluta skriva checkar tillfälligt. Detta lämnar oftast många företag lider av fordringar frågor.

Följande är några strategier som vissa företag kan använda för att samla in sina fordringar snabbare;

Ha en bra process kreditbedömning

kreditansökan strategier
· Se till att kreditansökningar formulär fylls i av samtliga krediter sökande
· Kreditansökan bör kräva minst tre leverantörer referenser och en bank referens för varje kredit sökande.
· Kredit Ansökan bör omfatta begär bokslut, och en analys göras på dessa uttalanden.
· Kreditansökan bör försöka att ta itu med 5C: s kredit.

kredit utvärderingsstrategier
Leverantör referens check bör kontrollera följande;
· Längd på relationen med leverantören
· Credit villkor med leverantören
· Betalning erfarenhet

Banking referens check bör kontrollera följande;
· Lån betalning erfarenhet
· Utvärdering av karaktär sökandes

Bokslutskommuniké kontroll bör kontrollera följande;
· Sökande Cash konvertering cykel.
likviditetskvoter – snabba Soliditet, skuld / eget kapital, z-resultat

Efter adressering alla 5 C: s kredit, fatta kreditbeslut hjälp av en objektiv poängsystem plus en kvalitativ översyn.

Ställ (a) försäljningsvillkor samt (b) krediter enligt styrkan i kreditansökan och sannolika försäljningsvolymen från kunden.

Meddela kunder om kreditbeslut snabbt. Om du måste sjunka försök att installera ett kreditkort eller postförskott (COD) konto.

Faktura rätt första gången, i tid.

Det första och enklaste steget är att få dina fakturor rutiner körs som en topp prestation, väl oljad motorn genom att använda några av stegen nedan,

Ett. Ha en bra, snabb för att få din leverans / leverans dokumentationen till AR fakturering så snart varorna har bekräftats som levereras. Ju snabbare denna process går snabbare du kan få betalt. I vissa företag denna förbättring enbart har minskat sina Kundkreditdagar (DSO) i flera dagar.

2. Använd leverans biljett / följesedlar som grund för din fakturering samt inköpsorder erhållits från kunden. Mellan båda dessa dokument du är mer sannolikt att få din faktura kvantiteter rätt – och undvika betalningsförseningar på grund av felaktig fakturering.

Tre. Alltid ha din prissättning godkänts av lämplig person på säljavdelningen innan du gör fakturan. På så sätt är du inte bara säker på att få prissättningen korrekt men du behöver inte göra ändringar i dina fakturor. Med hjälp av en daglig leverans eller daglig försäljning sammanfattande rapporten är ett bra sätt att uppnå detta effektivt.

4. Använd förväg numrerade leverans eller frakthandlingar. Detta sätt kan du alltid kolla numreringssekvensen att se till att du fakturerar för varje enskild leverans. Också se till att all avkastning och hålrumsförsedda transaktioner redovisas.

Fem. Se till att dina fakturor skickas till rätt person och ge adekvat beskrivning av utfört arbete och namnet på kontaktpersonen / uppdragsgivare. Allt som gör fakturan lättare att dirigera och godkänna får du betalt snabbare slutändan.

6. Använd färgat papper om möjligt. Detta tenderar att sticka ut i ett hav av vita fakturor och vara mer benägna att bli märkt av leverantörsskulder.

7. Någon skickar beredare namn och nummer. Detta kommer att underlätta snabbare svar för frågor om det finns några av kunden.

8. Skicka ut fakturor minst varje vecka. Denna fakturering parti ska fånga varje leverans för en period som slutar med den sista leveransen på den sista dagen av perioden

9. Få en frankeringsmaskin och skicka dem samma dag som de är stämplade.

10. Skicka fakturor elektroniskt via e-post eller via din programvara där det är möjligt. Detta fungerar ännu snabbare och är billigare än snigelpost. Skicka antingen i word, pdf eller det format kunden föredrar. Bättre system kan du skicka fakturor till kunder via e-post.

11. Om allt annat misslyckas, få ett kreditkort handelskonto eller Pay Pal-konto och be kunderna om betalning direkt i din säljprocess!