reputation management – inrättande trovärdighet

När det gäller medierelationer eller PR, de flesta företagsledare vill vara på omslaget av New York Times. Dock får så många politiker och direktörer kan intyga att, att vara på omslaget av en tidning eller tidskrift vara så negativt som det kan vara positivt. Bygga en relation med media är viktigt, både för de stora berättelserna som möjligen kan hända och de mindre vardagliga historier som sker på en regelbunden basis. Även medierna kan vara knepigt, och även på attack-läge sistone, liksom alla branscher de är verksamma på förtroende och relationer och etablera trovärdighet med dem är en viktig uppgift. Etablera trovärdighet kan ha en djupgående inverkan på framgången för någon politisk kampanj, trycker initiativ eller marknadsföringskampanj.

Det är viktigt att media friendly.Being media vänliga innebär att vara lyhörd, lyssna, svara på frågor och helt enkelt vara tillgänglig för media ska de ringa eller kontakta dig. Om du kan positionera dig som en resurs, vilket innebär att om du kan positionera dig som någon som inte bara vill komma in i tidningarna, men som också kan ge viktig information om andra berättelser, kan du gå en lång väg mot att hjälpa till att bygga förtroende med medier.

Du bör också vara noga med att ge dig media person eller kontakta verktyg för att vara till hjälp. En sak medierna hatar är en press person som är i grunden en glorifierad receptionist, helt enkelt svara telefoner och skicka meddelanden tillsammans. Efter att ha någon med kompetens kvalitet kommunikation och som har kunskap att åtminstone ge medierna en smak av vad de vill kommer att göra dig och ditt företag en betydligt mer attraktivt mål för kvalitet historier än alternativet. De flesta människor förbise deras PR-folk, men bra PR kan gynna dig, och erbjuda ledningens kvalitet rykte.

Förmodligen det viktigaste verktyget för reputation management idag är Internet.Using din webbplats, kommer e-post och andra verktyg Internet ger dig ledningens kvalitet rykte på ett relativt billigt pris. Erbjuder högkvalitativ information på din webbplats med hjälp av din e-post snabbt och effektivt och att utnyttja andra Internet-verktyg som Digg, Twitter, Facebook och andra kommer att ge dig den typ av rykte förvaltning som kommer att gynna dig på kort och lång sikt.

Du bör också anamma en politik som ökar din öppenhet. Medierna älskar att rapportera om berättelser där ett företag är till synes döljer något, även om det inte är fallet. Om det verkar som om du är villig att svara på frågor, eller att du försöker hålla vissa historier från att träffa pressen, kommer media ta upp det och ibland skapar en berättelse ur luften. Detta kommer naturligtvis att skada ditt rykte. Gott rykte management handlar ibland kommentera dina egna misstag och fel, och låta din personal att erkänna misstag och be om ursäkt när det är lämpligt. Det är inte alltid lätt, och varje gång i en stund någon kan säga för mycket, men om det finns inget att vara dold du inte behöver oroa sig för en 20/20 exposé.