renare olja för hydrauliska system genom elektrostatisk teknik

Användningen av hydrauliska system är vanliga i vår mekaniserade värld. I mindre skala, upplever vi hydraulik dagligen: på dörrar för att hindra dem från att smälla, på träningsutrustning för att ge motstånd, och på bromsarna för att bromsa eller stoppa motorfordon. Hydraulik finns också på flygplan, hissar och de flesta nöjen rider park.

Men gör industrin använder hydraulik på ett mycket annorlunda nivå. Anläggningsmaskiner, robotik, stampers, formar injektion och en mängd andra verksamheter inom fabriker och fabriker är beroende av hydraulik för att kunna fungera. En mycket grundläggande beskrivning av hur hydraulik arbete är tillämpningen av kraften från en punkt till en annan med hjälp av en pump eller kolv med en inkompressibel vätska i mellan de två punkterna. En inkompressibel vätska är en vätska, såsom olja som är i stånd att “studsa tillbaka” eller för att återgå till sin ursprungliga densitet.

innesluta olja ren

Industriella hydrauliska maskiner genomgår en hel del stress på grund av den ständiga upprepningen dessa system har till uppgift att på en daglig basis. Detta är fallet med all utrustning med olja, speciellt under krävande förhållanden där oljan skall filtreras och hållas rena för att säkerställa en smidig drift.

Mest hydrauloljefilter används på industrimaskiner är mekaniska filter som är kopplade till utrustningen. Olja rinner genom dessa system oljefiltrering, som använder bomull, cellulosa, vävt tyg och andra syntetiska material för att fånga föroreningar. Dessa filter fungerar till en viss grad, men inte kunna fånga molekylär-storleksanpassade partiklar som så småningom kan leda till “klistring upp” av ett hydrauliskt system och kan leda till stickning och ytterligare skador såsom utveckling av slam, olja oxidation och lack problem.

elektrostatisk oljefiltrering

Behovet av att bygga en bättre, mer omfattande filtreringssystem har resulterat i utvecklingen av elektrostatiska oljerenare. Dessa system har visat sig vara mer effektiva än konventionella filter, med en av de stora skillnaden är att de inte tillåter föroreningar att ackumuleras. När föroreningar ansamlas inom ett mekaniskt filter kan orsaka tryckfall, vilket gör det nödvändigt att byta filter ofta.

Dock är uppbyggnad av föroreningar undviks vid användning av elektrostatisk oljefiltrering. Denna process fungerar genom att skapa ett elektrostatiskt fält som drar partiklarna, fria radikaler och andra föroreningar ur oljan, avsättning av dem in i en samlare område där de kan avlägsnas. Denna metod kommer att ta bort lack, smuts och oxidation-orsaka element i stället för att fånga dem. Olja rör sig över denna typ av filtreringssystem snarare än genom det, vilket resulterar i renare olja och en mer friflytande systemet.

Problemet med klibbiga hartsavlagringar och andra systemet-hotande föroreningar har minskat kraftigt genom användning av elektrostatisk teknik i olja filtrering. Genom att anta denna metod, kommer industrier förlitar sig tungt på hydraulisk utrustning förbättra sin produktionseffektivitet och ekonomiska fördelar också.