redovisning proffs är de nödvändiga

Har ditt företag behöver en extern revisor?

Det beror på. Om du behöver en reviderad eller översiktligt bokslutet, då, ja, du behöver en CPA. I alla händelser är det alltid en bra idé att behålla en relation med en revisor oavsett hur liten din verksamhet. Oavsett om din revisor är en CPA är upp till dig. Den verkliga frågan är: I vilken utsträckning behöver du externa redovisningstjänster? Det beror också på dig och vilken typ av ditt företag.

Jag börjar alltid med uppmaningen: Bocken stoppar med dig! Du har inte råd att skilja dig från att förstå betydelsen av din finansiella rapporter. Om du enbart lita på din bokföring personal eller revisor för helt korrekta finansiella data, så är du be om problem. Om du ska äga eller sköta ett företag, så har du ett ansvar att lära sig att tala språket i verksamheten. Språket i verksamheten är redovisning kunskap.

Hur involverad du blir i redovisningen processen kommer att bestämmas av tidtabeller, din mentala anlag, önskan om kontroll, kassaflöde, etc. Ett scenario, om du har råd med det, är att anställa en intern redovisning personal för att förbereda bokslut på månadsbasis och en extern revisor kontrollera dem. Ett annat vanligt scenario är att förbereda en del av sammanställningen själv, som förbereder en försäljning journal och utbetalningar kontanter journal, och sedan hyra en extern revisor för att förbereda en bank försoning och bokslutet för dig. Vissa gör det på månadsbasis, andra kvartal. Vissa företagare gör själva böckerna hela året och överlämna dem till revisor i slutet av året för att kontrollera saldon och göra avskrivningar posten i skattehänseende.

Det finns många sätt att arbeta med en revisor. Oavsett bör du lära dig tillräckligt om redovisning för att kunna kommunicera intelligent med din revisor. Eftersom du är intimt involverade i din verksamhet kan du känna igen varningssignaler som inte ens din revisor kommer att se.

Välja en revisor

Förlitar sig på de gula sidorna för att hitta en revisor kan vara riskabelt. Det bästa sättet att hitta någon professionell är genom en remiss. Men, måste du intervjua potentiella revisorer innan du skriver på. En av de första prioriteringarna är att ta reda på vad deras erfarenhet nivå. Ditt företag kan ha mycket specifika redovisnings-och skattefrågor som kräver en viss kompetens. Kanske du har en tillverkning oro. Vad vet revisor om råvaror, work-in-process, och färdigvarulager redovisning? Vet revisorn hur du ställer in jobb kostnadsberäkning och bördor overhead? Be om referenser från andra som natura företag.

Tänk på att du kan gå till ett etablerat företag med ett gott rykte, men med vem ska du ha ett förhållande? Är ditt konto stort nog att motivera en relation med en partner? Du måste känna dig trygg med den person som tilldelats ditt konto. Kanske ett mindre företag med fyra eller fem revisorer som är alla veteraner kan fungera bättre.

Du kommer också vill ha någon som du kan relatera. Förmågan att kommunicera är en avgörande faktor. Din revisor kan vara tekniskt skickliga, men kan du förstå vad han eller hon säger till dig? Har han eller hon lyssnar när du ställa frågor? Don? T vara rädd för att be om någon annan om du har svårt att kommunicera.

Ett annat viktigt kriterium är, Äúaccessibility, Au. Är din revisor för upptagen för att prata med dig? Kan du få dina frågor besvarade inom en rimlig tid? Vill du anser viktigt för honom eller henne? Situationer kan uppstå där du behöver informationen omedelbart för att göra ett viktigt affärsmöte eller skattebeslut, kommer din revisor svara snabbt?

Sist men inte minst, är revisor, AOS fakturering praxis. Fakturering praxis varierar från företag till företag. Vissa företag är mycket aggressiv och satte enorm press på personal och samarbetspartners för att fakturera varje minut de kan. Vissa företag kräver en översyn innan något arbete går ut genom dörren. Detta innebär att varje person som utför något arbete på ditt konto, inklusive den person som sätter prägel på ditt kuvert, fakturerar dig för det.

Ta reda på i förväg vad som händer om du ringer företaget för att ställa en enkel fråga som tar mindre än fem minuter att besvara. Är du faktureras för fem minuter eller är du faktureras i steg om femton minuter även om du bara pratat fem? Vissa företag motiverar denna ökning fakturering genom att förklara att du betalar för revisorn, AOS expertis som kan ha tagit år att förvärva, därför, säger de, det, aos värt det.

Vissa redovisning utövare ut ett schablonbelopp för utförda tjänster eller en kombination av plana tjänster och timersättning avgifter. Till exempel kan en revisor ut $ 200 i månaden för att förbereda en månatlig redovisning men debitera 100 dollar i timmen för speciella projekt. Inom månadsavgift, kan kunden ringa för att ställa frågor som sista femton minuter eller mindre utan extra kostnad. Detta sätt att klienten inte är förtegen om att ringa. Få din fråga besvarad kan hindra små problem från senare blir större dyrare problem.

Väldigt ofta projekt tar längre tid att slutföra än väntat. Komplikationer uppstår och utövaren ska betalas för hans eller hennes arbete. Alltid insistera på att, om det kommer att bli ytterligare kostnader utöver vad som har avtalats, att revisorn får ditt godkännande först. Var noga med att klargöra dessa förfaranden innan de vidtar en revisor i ett, Äúengagement brev, AU. Detta är ett dokument som klargör ansvarsområdena för båda parter och hur relationen kommer att fungera.

Kom ihåg, det finns absolut ingen anledning att skrämmas av din revisor. Efter allt, du betalar för tjänsterna, och jag lovar er, vill revisorn ditt företag.