projektledning, top 3 skäl till varför smarta projektledare ägna tid åt beredskapsplanering

Beredskapsplanering kan verka som ett totalt slöseri med tid i den stora bilden av att leverera ett projekt. Efter alla varför bry sig om att planera för oförutsedda risker som aldrig kan hända? Säkerligen en bättre idé skulle vara att se de risker höjde inte förekommer, och koncentrera sig på att få projektet inleddes.

Nå ja, har detta tänkande förvisso viss tilltro när de konfronteras med vissa projektledare som tillbringar all sin tid att höja riskerna och sedan slösa ännu mer tid på att försöka mildra them.However smarta PM: s vet att för att undvika detta område helt är att helt enkelt lagra upp problem för framtiden.

Faktum är att jag känner till många leveranser som har misslyckats av någon annan anledning än PM antingen gjorde fel typ av begränsning, eller helt enkelt inte förstår hur man gör det effektivt.

Kom ihåg att bara göra detta arbete ger dig inte någon ytterligare fördel, ungefär på samma sätt som har en risk logg hjälper inte mycket heller. Det viktiga är att veta hur man skall höja de potentiella problem som verkligen betyder något och sedan förstå vilka av dessa skulle kunna dra nytta av att mildras. Detta är mycket svårare än det låter. Få det fel och hela din leverans kan vara i fara över något mindre, som du förbisett.

Därför de bästa 3 skäl för beredskapsplanering är:

Ett. Lyckad PM: s vet att utan detta arbete, är leveransen ansträngning huvudsak körs på en vinge och en bön med PM desperat hoppas att ingenting oförutsett inträffar till urspårningen det. Naturligtvis i dessa fall det värsta alltid tenderar att hända.

2. Erfarna proffs vet att genom att utföra detta arbete de tillhandahåller ett skyddsnät för dem senare i leveransen livscykel. Utan det, förstår de att de tar en onödig chansning medan bara hoppas på det bästa, och inte förbereder sig för det värsta.

Tre. Top notch PM: s vet att genom att vara smart och förstå vad man ska koncentrera sig på och prioritera, är det möjligt att se oavsett vad som händer, ni som PM ser “bra” och i total kontroll av leveransen. Detta innebär naturligtvis att du som PM är i den perfekta “win win” situation

Naturligtvis är det en sak att veta att du bör göra beredskapsplanering, är det en helt annan match för att kunna göra det framgångsrikt. Det är ju något som vanligtvis är extremt tidsödande, något som ingen PM någonsin har lyxen.

Därför måste du verkligen förstå hur man kan balansera detta arbete och se till att dina insatser är effektiva nog, samtidigt inte äventyra framtiden för projektet, eftersom du inte spendera tillräckligt med tid att kontrollera det.