programvara demo fällan

Om du köper en bil, är chansen att du inte kommer att göra ett slutgiltigt beslut på grundval av dessa klyschiga annonser med smidig, snabb talker förstärkande dessa snygga men oanvändbara funktioner.

Efter allt, tänker du på att släppa din bil från en kran? Vad sägs om racing runt ett berg på 100 mph? Och bryr sig någon verkligen om det är någon ädel metall eller annat polerade för hand i instrumentbrädan? Förmodligen inte.

De flesta förare vill ha detaljer om förvaringsförhållanden, säkerhetsfunktioner, Beräknad kostnad för underhåll och naturligtvis, den garantin.

kritiska funktioner kontra sex appeal

Likaså när du handlar för affärssystem bör du överväga nödvändiga funktioner över sex appeal. Nämligen, måste du veta hur lösningen kommer att hjälpa dig att optimera:

– Dataintegration
– Lagerhantering
– Överensstämmelse
– Business intelligence

Medan företagsledning programvara demos kan vara användbar senare i spelet, måste du förbereda dig i förväg. Var specifik med säljaren och begära att de funktioner du behöver demoed. Utan att göra som en smart bil-köpare som samlar Carfax, riskerar du att bli bländade av icke-kritiska ögongodis.

Kringgå demo fällan genom att ställa fem frågor:

Ett. Är dess design & arkitektur kompatibel med mina behov?

Innan förhandlingar med programvara företagsledning leverantörer, gör ditt ben arbete. Läs om och tänka på viktiga funktioner och funktioner för din verksamhet. Detta kan vara den mest kritiska köpbeslut du gör i din karriär. Förbered därefter.

2. Vad vill mina anställda vill ha?

Det är föga meningsfullt att investera i ett system som dina anställda inte kommer att använda. Tidigt i spelet, träffa personal på varje avdelning och plocka sina hjärnor om deras behov. Om det finns några egenskaper (eller brist därav) med ditt nuvarande system som frustrera dem, noterar.?

Tre. Vad är meritlista av programvaran?

Du vill höra från hästens mun att systemet uppfyller de löften som försäljaren. Gör besök (organiserad av konsulten) till nuvarande kunder, frågor i handen. Fråga om allt från plan till genomförande.

4. Kommer det att anpassa sig som mitt företag växer?

Du vill ha en lösning som är flexibel och kommer att skala med ditt företag. Sikta på att anta en lösning som kommer att pågå 10 år.

Fem. Kommer det att integrera med mina äldre program?

Syftet med en end-to-end-lösning är att det kommer att dra ihop alla uppgifter som behövs för att driva ditt företag smidigt. Om det inte är förenligt med befintliga program, besegrar det verkligen det syftet, eller hur?