privat jet charter en konsuments guide till flygande privat

Om du inte har sökt efter privat jet charter sistone, kommer du vara i för en stor överraskning. Det verkar som att marknaden har exploderat med annonser som marknadsför tillgång till charter lyx jet till priser som beskrivs som “diskonterade”, eller ens “billig”.

Du kan tacka tillväxten av den allmänna flygindustrin för förändringen. Fram tills nyligen var flygplan omsättningen ökade jämfört med året innan med $ 24800000000 registrerades 2008, enligt uppgifter från USA Today. Med den aktuella branschen uppbäddningsservice och minskad användning av privata flygplan från både företag och förmögna individer, har det kommit en flod av reklam riktad till icke-Jet set eller enkelt uttryckt, den kommersiella flygande allmänheten.

Om du någonsin har velat flyga privat, och vem har inte, nu är det dags att agera som svag efterfrågan och överutbud av flygplan för charter arbetar till din fördel. Men hur gör man krona eller klave av resultatet sökning på Internet? För att göra denna uppgift mindre skrämmande, här är några saker att veta innan du bokar ditt privata flyg jet charter:

Ett. Starta din sökning från din önskade avreseflygplats.
Sök på internet med orden “privat jet charter” och staden från där du avgår t.ex. Private Jet Charter Pittsburgh. Annars kan du få betala för din jet kan flyttas (flyttas från en flygplats till en annan) för att hämta dig.

2. Gå till källan: operatören vs mäklare.
Chartering ett privat jetplan är inte olikt bokar kommersiella flygningar: du kan antingen gå igenom en förmedling, såsom man gör med en resebyrå, eller så kan du gå till källan genom att kontakta operatören som är besläktad med att kontakta de kommersiella flygbolagen direkt.

Det finns betydande fördelar med att boka din privata jet via en operatör. Främst är operativ kontroll en viktig faktor. Operatörer äger endera och driva sina flygplan eller använda flygplan som ägs av sina kunder för sina kunders räkning. De är strikt reglerad av Department of Transportation Federal Aviation Association (FAA). Operatörerna övervakar underhåll, uthyrning av besättningarna (piloter) och tillhandahålla utbildning enligt FAA krav. Operatörerna gör allt för färdplanering, väder övervakning och är ytterst ansvarig för din säkerhet. De kan svara på alla eventuella frågor om ditt flygplan och din besättningarna samt ge många andra tjänster såsom 24/7 conciergetjänster, catering och flygplats transport.

Det andra, genom att gå direkt till källan, betalar du inte någon provision som du skulle till en mäklare, och du kommer nästan alltid spara betydligt mer $ $.

Tre. Känn ditt flygplan: en storlek passar inte alla.
Om du och din älskling ska iväg på en romantisk weekend getaway, kommer du förmodligen bara behöver en “turbo-prop” (en turbin driven jetplan med propeller (s)) eller en “lätt jet” sittplatser högst sex passagerare . För om du tar din släkt på en sommarsemester och det finns totalt 7 + passagerare, nu talar vi om ett större flygplan, kanske en “mid” (mid-size) jet kommer att göra susen. Det finns också en “super-mitten” och “tunga” jet storlek, känd för sin storlek och lyxiga interiörer. Eftersom flygplanet blir större, så gör kostnaderna för att driva flygplan, särskilt bränslekostnader, driver upp dina timpriser.

Så gör dig själv en tjänst och be din operatör för: flygplanstypen (turbo-prop, jet), storlek (ljus, mitten, tung), flygplanet året tillverkades (hur gammal är det), antalet piloter ( två, företrädesvis), antalet passagerarsäten, tillgängligheten av en sluten toalett (ja, nej), och utbudet av flygplanet (non-stop, eller stoppa krävs för din resa).

Be om en flygning offert innehållande timpris, övernattning avgifter (besättningen behöver sova och äta), minsta daglig användning (om inte flyga, väntande avgifter), landningsavgifter och andra avgifter som kan tas ut så att du kan fatta ett välgrundat beslut.

OK, nu är du redo att börja flyga privat. Var försiktig, när du flyger privat, kommer du aldrig att vilja flyga kommersiellt igen!