påverka och förstärka det beteende du vill i anställda och kunder

“Om jag bara kunde få folk att göra vad jag vill att de ska göra …”

Hur ofta har du tänkt att … eller sagt? Och hur ofta har svaret undgått dig?

Vi vill gärna tro att de anställda kommer att göra det rätta och att kunderna kommer att göra rätt val, men eftersom bara en del av dina anställda är motiverade att göra vad du behöver dem att göra, och endast några av dina framtidsutsikter har blivit kunder (medan de andra förblir endast framtidsutsikter), är frågan … hur kan du få resten av folket för att se ljuset?

Svaret ligger i den “zon av egennytta.” Folk kommer att göra de saker du vill om de uppfattar att det är tydligt i deras eget egenintresse. Och när denna uppfattning existerar, kommer du att vara på god väg att överträffa dina affärsmål.

Såhär fungerar

Oavsett vad du behöver för att utföra, kan du sätta en prislapp på den. Vissa saker leder till ökad försäljning och andra till lägre kostnader. Och så fort du sätter ett värde på det, kan anställda och kundlojalitet belöningar program hjälpa dig att uppnå det.

Tillvägagångssättet är enkelt, och det har visat sig fungera. Identifiera en enkel aktivitet som du vet är nyckeln till din framgång och beräkna dollarns värde till dig när det sker till din tillfredsställelse … sedan belöna den varenda gång det inträffar. Varenda gång.

Varje gång ett program deltagare gör vad du vill ha gjort, tjänar han eller hon poäng (baserat på det värde du har beräknat). Poängen kan lösas in för önskvärda varor, exotiska resor, eller andra alternativ. På en realtid, kan varje deltagare få en egen, personligt uttalande, vilka uppgifter de krediter och / eller debiteringar görs till hans / hennes konto och bytesbalansen.

konsekvenserna för dig

Begreppet zonen av egenintresse revolutionerat flygbranschen, då de flesta andra konsumentprodukter företag. Tänk på ditt eget beteende och hur det påverkas av möjligheten att tjäna fria resor eller hotellnätter eller varor för att ge en säljare med medveten lojalitet. Belöningarna delas in din zon av egenintresse, och det motiverar dig att göra något du normalt inte skulle göra … och gör det ofta.

Framgång föder framgång. Till skillnad från många program som startar med fyrverkerier och avsluta med en fizzle, beteende förstärkning program växer i effektivitet. Med varje dag som går, stärker motivationen makt, och banden mellan dig och dina programdeltagare fördjupas. Enkelt uttryckt, en välbyggd beteende förstärkning program producera mer ökande inkomster än det kostar.

R.L. Fielding bio

RL Fielding är en frilansande författare som har skrivit på en mängd olika ämnen, med specialkompetens inom utbildningen, läkemedels-och sjukvård, finansiella tjänster och tillverkningsindustri.