Park Homes få full kontroll

Residential Park hem är ett populärt alternativ eftersom de inte bara erbjuda besökarna ett hem-från-hemmet erfarenhet, men normalt ligger på sajter som specialiserat sig på familjesemestern med tillhörande aktiviteter, särskilt under rusningstid semesterperioder.

“Park Hem helgdagar har alltid varit populära och betraktas som den stora brittiska sommarsemester äventyr. Men som med alla boende, det finns vissa grundläggande säkerhetsåtgärder som invånarna behöver vara medveten om, “säger John Davidson, vd för gas-el, en ledare inom gas-och elektriska säkerhetsinspektioner, tjänster, produkter och råd .

Residential Park bostäder omfattas av definitionen av en husvagn som anges i Caravan webbplatser Control and Development Act 1960 och därför, om de används för uthyrning ändamål, kommer gasen installationen kräver en gas Record Safety Inspection på årsbasis.

Enligt National Park Homes rådet finns en lagstadgad skyldighet för ägare av hyrda park hem för att se till att alla gasinstallationer, inklusive apparater och deras rökgångar, hålls i ett säkert skick.

“För att uppnå detta måste de apparater och deras rökgångar vara säkerheten kontrolleras med intervall på högst 12 månader,” tillägger John.

Allt arbete som utförs i samband med en gasolanslutning måste göras av en gas Safe registrerade ingenjör med sitt ID-kort som visar sina färdigheter i naturgas / gasol. Intyget skall utfärdas enligt den nationellt ackrediterade Certification Scheme (ACS) för enskilda agenter gasolanslutningar.

Förutom att hålla register över de föregående två års kontroller, måste gasen skyddsronder rekordet tydligt visa inom bostadsområdet parken hem.

Följande krävs också att:

en kopia av Gas Safety Inspection Record presenteras inom 28 dagar från den faktiska kontrollen sker
en kopia av den senaste aktuella Gas Safety Inspection Record måste ges innan lokalen är upptagen
en kopia av den aktuella posten formuläret väl synligt i lokalerna (t.ex. semesterhus) för “korta låter” (dvs. mindre än 28 dagar)

“Alla bostäder park bostäder byggs och gasapparater installeras i enlighet med säkerhetskraven i brittisk lagstiftning och tillhörande branschkod av praxis och brittiska / europeiska standarder. Det är viktigt att behålla din park hem för att undvika risk för dig och din familj, “tillägger John.

Alla gasapparater i ett bostadsområde park hem bör servas årligen för att hålla dem på ett säkert och effektivt skick. Korrekt underhållna apparater är säkra att använda och borde finnas någon anledning till oro. Tjänsten bör innehålla:

Ventilation check (luftintag är tydliga och tillräckliga)
Flue check (rök spill test)
Appliance säkerhetsanordningar fungerar korrekt
Vitvaror är säkra för vidare användning
En kontroll för gasläckor och skick rörledningar och slangar

När olyckor inträffar till följd av koloxidförgiftning eller kvävning, det är en kombination av omständigheter, vanligen med två eller flera av följande faktorer:

Otillräcklig ventilation (permanenta luftintag)
Otillfredsställande flueing
Dålig apparaten prestanda
Användare interferens
Brist på rutinunderhåll

Säkerheten måste vara högsta prioritet … se till att dina kontroller är aktuella!