översta nivåerna av gnista med organisationer

Ledande på Light Speed ??är en banbrytande ledarskap bok av Eric Douglas beskriver de 10 enorma framsteg som bygger förtroende, gnista innovation, och skapa en högpresterande organisation.

Vad är gnistan? Spark är en intensiv påverkan på dem som sporrar dem att skapa nya innovationer.

Det är lätt att upptäcka en organisation som har höga nivåer av gnista:

• Människor känner sig fria att utmana status quo..
• Att gå längre än vad som förväntas av arbetare är den nuvarande normen för företagets anställda.
• Människor känner att deras arbete är roligt.
• Människor känner sig ganska oberoende av rang eller hierarki för att föreslå förbättringar.
• Människor dela sina tankar öppet om hur situationen kan förbättras. ”

3M är ett bra exempel på ett företag som fokuserar på förtroende och gnista. Dess “15 procent regeln” möjliggör för anställda att spendera 15 procent av sin arbetstid utforska och utföra experiment. Tillämpningen av Tech arbetare av intern bidragsmedel för projekt för godkända innovationer kan fritt eftersträvas. Nöden är uppfinningarnas moder för innovation och vårda det just har skapat sådana saker som Thinsulate och Scotchgard.

Fred Smith

Fred Smith, grundare och VD för Federal Express, “Vi hamra hem som inte förändras är att vara på väg att dö, för att inte möta marknaden som det är. Människor som främjar positiv förändring uppmuntras. Förstöra arbetstagare vid ett företag för att förnya är förmodligen det bästa sättet att förstöra företaget också. ”

Steve Jobs

Vid det här laget, är nästan alla bekanta med berättelsen om hur två unga män som heter Steve – Wozniak och Jobs – ganska mycket skapade den personliga databranschen. Idag Steve Jobs, en av grundarna och VD för Apple Computer, sätter fortfarande en premie på skoj, kreativitet, lärande, och utforska nya idéer: “Lära sig om ny teknik och nya marknader är det som gör det här kul för mig,” Jobs säger. “Du måste bara gå lära sig det här. Om du är smart, du lista ut det. ”

Walt Disney

Spark trivs i en miljö av frihet, där det oväntade är inbjuden, omfamnade, och uppmuntras att utvecklas till värde. Veta begreppen inifrån och ut är nivån på djup förståelse Walt Disney hade för det. Långt innan Musse Pigg kom, injicerade han kreativitet i sitt team av animatörer. Han nöjde sig inte med att ha tyst karikatyrerna: han ville producera de första karikatyrerna med ljud. Han nöjde sig inte med svart och vitt: han ville ha färg. De personer som arbetat med Disney anmärkte ofta på frihet han gav dem att prova nya saker – och de drog på kulturen byggde han att komma med sina egna bländande skapelser.

google

Ett av de bästa exemplen på gnista är Google. Tio år före denna dag, var företagets ställning på ett diagram av icke-existens. Idag, nya innovationer påverkar allt från reklam och media till geo-vetenskap, sjukdomsbekämpning, och klimat prediktion. Flera år från nu har jag en föraning om att Google killarna kommer att fortsätta att revolutionera vår vardag hemma och på arbetet. Uppfinning av Google på vinst och ideella begrepp interagerar har placerat en progressiv, nytt företag i framkant av Internet marknader. Åtgärder som utförs vid ljusets hastighet har omstrukturerats en stor mängd av vad vi åstadkommer.

Spark är inte begränsad till den privata sektorn. Ted Gaebler, medförfattare till “Reinventing regeringen,” ser innovation som ett av regeringens viktigaste uppdrag: “Vi måste börja engagera offentliga anställdas hela hjärnor”, säger han, “inte bara utgifterna kontroll hälften. Vi måste engagera den entreprenöriella hjärnan också. “