olika hälsningar i Tjeckiska – säga dem som ett proffs

Tjeckien är beläget på Centraleuropa nära Österrike, Polen, Tyskland och Slovakien. Prag är huvudstad i Tjeckien och människor med olika etnicitet bor här inklusive Mähren, polska, slovakiska, ungerska och Schlesien bland andra. De flesta människor här är romerska katoliker. Landet välkomnar miljontals turister varje år. Om du vill besöka här, kommer du att njuta av livlig verksamhet med dockor och marionetter. I själva verket olika platser runt om i landet firar marionett festival. Kött älskare kommer också njuta här som de största köken här alltid har fläskkött, nötkött eller kyckling. Du kan också hitta delikatesser gjorda av kött av ankor, kaniner och gäss. Nu, som en utlänning, är det bra att du vet några av hälsningarna i Tjeckien så att när lokalbefolkningen hälsar dig här, kommer du att kunna förstå dem och även svara på dem.

Tjeckien språket är förstås svårt för turister att lära. Men det är artigt att du vet några hälsningar i Tjeckien och även etikett och seder här. Vanligtvis, om du kommer att träffa någon för första gången i synnerhet de på en affärsresa, ska mötet vara reserverade och formella. Handslag och direkt ögonkontakt är viktigt, liksom några hälsningar i Tjeckien som är lämpliga för den tid på dagen eller den situation som de befinner sig i. Normalt, om du är inbjuden över till middag, det är en respektfull inställning om du tar med choklad , brandy eller blommor.

Lärande användbara tjeckiska fraser är ett tecken på respekt för lokalbefolkningen som du besöker. Om du vill säga hej eller god dag till människorna där, kan du säga “Dobrý håla!” Detta är det mest typiska formell hälsning som används från morgon till sen eftermiddag. Detta är ekvivalent med god morgon och god eftermiddag för engelsktalande. Om du är vänner med den person du vill säga hej till, kan du säga “ahoj!” En del människor föredrar Cau, vilket är mer informell medan andra använder Nazdar. För dem som vill uttryckligen säga God morgon, är det bästa sättet att säga detta i Tjeckien språk Dobré Rano, vilket är mer ovanligt än Dobrý håla. God eftermiddag är Dobré odpoledne i Tjeckien men för dem som har svårt att säga god morgon och god eftermiddag i den infödda tjeckiska, är din bästa insats att gå för Dobrý håla, som är mycket säkrare eftersom den kan användas från morgon till eftermiddag som nämnts tidigare.

God kväll på andra sidan är Dobrý Vecer och skiljer sig från god natt som är “Dobrou NOC.” “Om du är klar med besöket, kan du säga adjö till värden eller värdinnan genom att yttra,” Na shledanou. “För vänner , kan du också säga “ahoj” eller “Cau.”

Om du kommer att vistas länge i Prag eller annan stad i republiken, kommer du att kunna lära sina grundläggande språket snart nog. Fråga dina vänner om de hälsningar i Tjeckien och några andra användbara fraser som du kanske använder samtidigt på området.