nyckeltal bygger

Människor som vi är, vi lever på olika sätt och på samma gång vi inte bara hålla sig till en sak som är väldigt mycket gemensamt. Detta är en av anledningarna till varför det är mycket svårt för oss att mäta prestanda speciellt om du arbetar med massor av människor som gör massor av jobb. Och i situationer som denna, måste du ha nyckeltal bygga.

Den vanligt scenario i branschen är att inte alla människor inte kunde kvantifiera just det som kommer att innebära deras arbete. Istället skulle de svänga in på ett mycket informellt sätt att göra det genom att helt enkelt försöka sätta på de kvaliteter som arbetstagaren hade. Andra verkade vara alltför personlig och istället sätta etiketter på denna person. Det verkar som i världen där nyckeltal bygger är frånvarande, skulle handledare tenderar att värdera sina underordnade personligen. Och om de inte gillar sådan individ, skulle de sluta sätta en negativ ränta mot en sådan person.

Nyckeltal bygger fungerar annars. Istället för att utvärdera människor baserat på deras egenskaper, nyckeltal bygger tenderar att bedöma dem objektivt utifrån de indikatorer som i slutändan kommer att bedöma verkliga prestandan av denna person när det gäller att fördela sin funktion på jobbet. Detta är ett sätt att sätta in fördel för de människor som kanske arbetar mycket väl, men kunde omöjligen ha sin prestation som övervägs på grund av någon del av sin överlägsna ovilja att göra det. Nyckeltal bygga indikatorer kommer istället sätta subjektiv inställning till objektiva sådana.

Så det allra första för att få ett nyckeltal är att kolla på jobbet faktorer som kommer att bidra till att uppnå det arbetet effektivt. Detta skulle innebära personalchefer att utföra jobbet analys i termer av dessa faktorer. Nu är detta mycket viktigt eftersom det också innebär benchmarking av arbetsprestation baserad på den genomsnittliga prestandan arbete.

I produktionen fältet, kan du ha nyckeltal baseras på antal utgångar samt mindre defekter i produktionen. Nu har du också överväga att nyckeltal bygga tenderar att vara mindre baserat på din arbetsbeskrivning.

Och på tal om arbetsbeskrivning, du också har att göra kontroll på varje detalj punkt på den för att komma upp med nyckeltal bygga. Detta skulle innebära att du kan kolla på varje jobb faktor som skulle vara nödvändig för att de ska fungera i sitt jobb.

Nu, vad är mycket fördel av att ha nyckeltal bygga? Det första är att du kommer att ha ett gäng arbetare med er som vet var de kan prestera mycket bra. Detta skulle få dem att utföra sitt arbete utifrån sina nyckeltal bygga. Sen nästa sak är att nyckeltal småningom skulle minska den subjektiva aspekten av att utvärdera sina underordnade. På så sätt kommer det att göra jobbet prestanda en hel del enklare att mäta.

Utvärdera genom nyckeltal har visat sig vara en fördel när det gäller att göra det i industriell miljö. Nu är detta inte bara är tillämplig i industriell miljö, är det också tillämpligt i varje organisation du har. Detta skulle innebära att du kan använda dem oavsett i vilken organisation om du har vissa mål på det.