ny produktlansering

banking på framgång
Med tre månader för att lansera en ny pan-europeiska investeringar som riktar sig till förmögna kunder, Sabila Din, en blue-chip interimistiska marknadschef aldrig kommer att kunna luta sig tillbaka och räkna småpengar.

Skillnaden mellan managementkonsult och Interim Management är en stamkund FAQ. Den finansiella tjänster företag som vände sig till Impact Executives för en framgångsrik tillfällig chef för att få ett grepp om den nya produktlanseringen av en pan-europeisk investeringar som riktar sig till förmögna kunder var på väg att få en demonstration.

Behovet av en expert på nya produktlanseringar
Det hade under en tid arbetat med ett av de största namnen inom konsultverksamhet när dess ledning insåg att, med bara tre månader kvar till den nya produkten lanseringsdatum, hade den fått en hel del teknisk input från dem om vad som krävdes – men inga råd om hur du får showen på vägen. Det behövs någon som, som uttrycket går “hade varit där, gjort det och fick T-shirt”.

Ange tillfällig chef Sabila Din. Hon kom från en bakgrund från ledande positioner inom marknadsföring med några av världens ledande reklambyråer, där hennes kunder hade tagit med nästan alla stora namn bland blue banker chip investering. Vad var mer, var hennes specialitet marknadsföring till sina mer förmögna kunder.
Tiden var inte på hennes sida. “De hade gjort en sen switch i sin marknadsföringsstrategi genom att besluta att gå på linjen med sina europeiska investeringar tjänsten. Den nya produktlanseringen var tvungen att vara på ett visst datum för att uppnå time-to-market fördel och möta intressenternas förväntningar. Tidsramen innebar att de behövde någon som kunde komma igång. De hade inte mycket spelrum för att hitta rätt person för det, “sade Din.

En meritlista
Din övertygade dem, i en slagkraftig presentation, att hon hade rätt blandning av konceptuellt tänkande och förmåga att driva igenom processer som situationen krävde, plus den nödvändiga erfarenheten och meritlista. Hon hade till exempel varit chef för marknadsföring och strategi i Asien för en av Europas största banker.

Hennes uppdrag var att se över marknadsföringen genomförandet redan pågår, fokusera strategin i ljuset av verksamhetsmål och skapa luckor, både i fråga vidtas åtgärder och tillgängliga resurser. Det innebar en grundlig genomgång av leverantörer av tjänster, allt från reklambyråer till mjukvaran, men den avgörande delen var en analys av marknaden.

“Vi behövde veta vem våra verkligt viktiga kunder var, och vad som var det mest effektiva sättet att nå dem,” berättar hon. “Som ett resultat av att vi flyttade från en stor massmarknad program till en kund-centrerad marknadsföringskampanj med en riktad prisstrategi. Syftet var att bygga upp ett varumärke som skulle skilja oss från konkurrenterna, men som samtidigt var linje med företagets affärsstrategi. ”
Notera hennes användning av ord som “vi” och “vår”. En av de funktioner som starkast skiljer rådgivning från interim management är att konsulten rapportering ansvar och lojalitet är till henne (med hjälp av pronomen i en unisex bemärkelse) fast, inte hennes företagets klient. Den tillfällig chef, däremot är medlem i kundens ledningsgrupp. Beställare är effektivt hennes arbetsgivare, men från dennes synpunkt, är fördelen med arrangemanget att det kan sägas upp om de faller ut.

Framgångsrik produktlansering
Att arbeta extremt långa arbetsdagar, var Din möjlighet att göra betydande framsteg mot att få en framgångsrik lansering på kurs från hennes första veckan. Det fick henne respekt för laget, ofta ett problem när en chef är fallskärm in från utsidan, men hon var tvungen att göra några tuffa beslut om att sätta rätt personer i rätt positioner, både internt och bland leverantörerna. “Jag hade en grupp på 20 personer, många av dem högavlönade kreatörer, som inte av naturen reagerar på att veta vad man ska göra. Förutom att fastställa strategisk inriktning, jobbet innebar mycket en-mot-en coaching för att få alla på väg i rätt riktning. ”

Det var där hennes erfarenhet av att hantera kreatörer kom till sin rätt. Ett av deras problem är vad hon kallar den “tomt pappersark syndrom”. När de är att sitta ner och tänka på vad man ska säga, förklarar hon, måste de ha en framtidsvision. Det är en uppgift för ledningen att kommunicera denna vision. När detta har hänt annonstexter kan förvandla det till innehåll som kommer att förmedla budskapet till kunderna.
Effekten av vitalisering av marknadsföringen laget började bli uppenbara i den första veckan. I slutet av den första månaden, var betydande framsteg som redan gjorts. “Inom tre månader var vi verkligen bilismen”, minns hon. “Kostnaderna sjönk, svinn i marknadsföring utgifterna minskas drastiskt med ett tydligare fokus och en kompetens balans hade uppnåtts i marknadsföringen laget. Pressen också tog meddelande. Omfattande och framstående förstasida täckning av Europas ledande finansiella media aktiverat oss för att uppnå ett av våra viktigaste mål – first mover advantage “.

Ett bestående intryck
Din har nu gått vidare till andra roller där hon kan utöva sina grundläggande färdigheter som hon beskriver som “bygga morgondagens företag och omvandla dagens”. Men hennes pass på detta uppdrag har lämnat ett bestående intryck på kundföretaget. Det har återupptäckt vad den kan göra bra och kan formulera det till marknaden. Det är en grund för framtida framgång i något område.

Problemet
Större blue-chip bank vill lansera en alleuropeisk investeringar som riktar sig till förmögna kunder. Men med bara tre månader kvar till den nya produkten lanseringsdatum, insåg banken hade fått en hel del teknisk input från dem om vad som krävdes – men inget råd om hur du får showen på vägen. De behövde en marknadschef snabbt.

den tillfällig chef
Sabila Din är en erfaren tillfällig chef. Hon kommer från en bakgrund från ledande positioner inom marknadsföring med några av världens ledande reklambyråer, där hennes kunder hade tagit med nästan alla stora namn bland blue banker chip investering. Vad var mer, var hennes specialitet marknadsföring till sina mer förmögna kunder. Med erfarenhet från andra stora banker, inklusive chef för marknadsföring och strategi i Asien för en av Europas största banker hon var den perfekta kandidaten.

Utfallet
I slutet av den första månaden, var betydande framsteg som redan gjorts. Inom tre månader kostnaderna faller, svinn i marknadsföring utgifterna drastiskt minskade med ett tydligare fokus och en kompetens balans hade uppnåtts i marknadsföringen laget. Pressen var också tar notis om den nya produktlanseringen. Omfattande och framstående front-sida täckning av Europas ledande finansiella medier möjligt för banken att uppnå ett av sina viktigaste mål – first mover advantage.