några ergonomiska tips för dig och dina medarbetare

Jag är säker på att du har hört termen ergonomi innan kastas runt på ditt arbete. Ergonomiskt är den disciplin av att korrigera dålig hållning i enlighet med den specifika personen. Ergonomisk Office produkter är utformade för att hjälpa en person med deras dålig hållning och korrigera eventuella rörelser som kan leda till förslitningsskador, även känd som RSI. Använda vissa datorer objekt, till exempel en mus eller ett tangentbord på fel sätt kan leda till karpaltunnelsyndrom, förlamning av händerna, och kan resultera i senskada och andra problem med lederna, brosk, ryggrad och ligament.

Några varningstecken att hålla utkik efter är att ha svårt att göra en knytnäve, svaghet i kroppsdelar, bristande samordning i kroppsdelar, ömhet, smärta, svullnad, och kalla händer.

Ergonomiska produkter kan hjälpa en individ som har problem, men det viktigaste att vara medveten om är hållningen. Det finns många saker som vi gör på en daglig basis som går oupptäckt tills det påpekas av någon eller sig själva.

När en person är att skriva, hålla dessa saker i åtanke:

Är den person slouching? Luta dig de för långt tillbaka när du skriver? Är händerna i en besvärlig situation? När problemet har listat ut, måste de räkna ut varför de gör detta och komma med en lösning. Vissa saker kan vara, flytta tangentbordet närmare individen, anpassa sin stol, få ett nytt skrivbord, och använder specifika ergonomiska verktyg.

Det fanns över 800.000 fall av arbetsrelaterade påfrestningar under 2003. Nu tack till arbetsgivare är medvetna om dessa potentiella problem, har fall varit färre. Dessa skador utgör en tredjedel av de arbetare ersättningskrav. Förslitningsskador skadar nära 2 miljoner arbetstagare per år.

Är ditt tangentbord för högt när du skriver? Är det för lågt? Är din mus för långt för att nå? Är din bildskärm för långt bort från dig? Kan bildskärmen vara för hög? För lågt? Gör dina fötter vid golvet när du sitter i din stol? När du använder telefonen på skrivbordet, placera dig på telefon på din axel och flytta din hals för att hålla telefonen på plats? Alla dessa uppgifter kan leda till stress på specifika kroppsdelar om de är upprepas flera gånger under dagen.

När du arbetar, se till att ta korta pauser då och då. Lär dig några nya stretching övningar för att mjuka upp dina händer, armar, axlar, nacke och ben. En liten en minuters paus varje halvtimme eller så kommer att göra underverk och kommer att bidra till att minska risken för förslitningsskador.