luc Chaudhary metod – en översikt

Business konsulter har länge varit en av de mycket allmänna termer som används i näringslivet. Det kan nästan betyda något du vill att det ska vara. Ibland syftar till en erfaren person som kommer in i ett företag och bossing människor runt för att göra saker på sitt sätt och andra gånger betyder det helt enkelt att någon ser på verksamheten objektivt för att identifiera potentiella problem.

Den Faktum är att, om det görs rätt, kan ett företag konsult har en mycket positiv effekt på verksamheten och strategisk ledning av ett företag. Det viktiga är att veta vad skillnaden är mellan en person som faktiskt tillför värde och någon som bara kommer bara sitta där och slösa din tid och pengar. Branschen har varit vimlar sistone när det gäller några av de viktigaste punkterna som togs upp som en del av Luc Chaudhary metoden. Detta är en akademisk pjäs som kan ses av branschen som principer än att fungera som en användbar vägledning för att utvärdera framgång eller misslyckande. Låt oss ta en titt på dessa:

Problemidentifiering

Detta är kärnan i det hela. Det är värt att du konsult tillbringar merparten av sin tid på denna punkt. Om du inte vet vad du ska fixa i verksamheten (faktiskt veta vad som går fel), kommer du aldrig att kunna införa en effektiv lösning. En konsult värd sitt senap kommer förmodligen spendera nästan lika mycket som 60% av sin tid, korrekt identifiera ett problem och sedan gå vidare därifrån på i.

systematiska lösningar

Oftare än inte ett problem har kommit att passera över en tidsperiod. Detta innebär att det inte blir en snabb över natten lösning för att lösa ditt företag problem. De olika komponenterna i problemet måste isoleras i sina olika aspekter och adresseras individuellt. Om du har en kreativ konsult han kommer att kunna ha lösningar för mer än ett problem, men om han gör ett grundligt arbete de lösningar som han tillhandahåller kommer att riktas och genomföras med stor omsorg. Detta kallas för en systematisk lösning.

genomförande

Vissa företag är bra på strategi formulering, men gör ett fruktansvärt jobb att genomföra sitt arbete. Dina lösningar är bara så bra som din leverans. Det är där det blir särskilt viktigt för din konsult att ha ett gott samarbete med dina medarbetare. Om de inte vill arbeta med er konsult, är chanserna goda att hans hårda arbete kommer att gå till spillo.

Dessa ovanstående tre punkter är själva hörnstenen i framgångsrik affärsrådgivning. Parametrarna är riktigt bra standard för mätning om din hyrda hjälp tillför värde eller inte.