locka kunder genom en bättre shoppingupplevelse

Så många nya köpcentra och stormarknader sätts upp varje år. Många fler är redan i verksamhet. Dessa köpcentra och stormarknader konkurrerar med samma kunder, och eftersom det finns så många anläggningar i sitt slag, är dessa företag gör stora ansträngningar och spendera enorma summor pengar för att behålla sina kunder och locka en hel del mer.

Låt oss diskutera tips om hur du kan maximera ditt företag potential.

Anläggningar med stora främre fönstren bör dra nytta av denna situation. De kan placera original och attraktion högintressant skärmar på dem. De måste sätta sina nyaste, senaste och mest populära produkterna i fronten så att kunderna kan se dem lätt. Men lägger inte så mycket skräp på din främre fönstren som det är obehagligt att titta på. Din display område måste generera visuell spänning i dina kunder och uppmärksamma dem, inte stöta bort dem. Du kan också lägga in försäljning meddelanden och nya produkter finns tillgängliga i ditt företag för att göra kunderna medvetna om vad som är nytt i din anläggning. Ett tips som du kan använda när du arrangerar dina skärmar på din framrutan är att dina skärmar ska ha en känsla av balans inom dem. Tunga och mörkare föremål är vanligtvis placeras längst ner. Gör det till en vana att ändra dina displayer i butikerna minst en gång i månaden och särskilt under semestern för att inte vara tråkiga.

Belysning är också viktigt att fånga kundens uppmärksamhet. Bra ljuseffekter brukar locka deras uppmärksamhet, men tråkig belysning är tråkigt. Kunderna försitta tittar på skärmar med dålig belysning.

Även om det kanske låter dumt, är doften av butiken en annan faktor som får kundens uppmärksamhet. Vem skulle vilja gå in i en butik gång på gång som har en förskräcklig luktar det? Många köpcentra och stormarknader använder dofter för att öka sina kunders upplevelse. Ett trick för att använda dofter för att förbättra deras upplevelse är genom att göra doften överensstämmer med din skärm tema. Till exempel, om du går in i en kvinnokarl avsnitt, är det viktigt att området ska ha en feminin doft för den. Ett annat knep är att använda doftljus. Eftersom det finns en hel del doftljus nu ute på marknaden, kan du välja någon form av doft som bäst skulle passa din skärm område. Men gör välja några doftljus som främjar avkoppling och är lugnande och tilltalande för kunderna luktsinne.

Den typ av musik som spelas i shoppingområden och stormarknader är också ett annat sätt att öka dina kunders upplevelse medan shopping. Igen, precis vad jag har diskuterat ovan, bör din typ av musik vara beroende av vad som finns på din skärm och ditt mål kund. Till exempel, om butiken riktar den yngre generationen, varför inte använda snabb och funky musik? Det är mer passande eftersom denna typ av musik är vad de lyssnar på nuförtiden. Barnen kommer inte att vilja lyssna på gamla låtar när de är ute och handlar med vänner. Men se till att musiken är bara högt nog för att behaga öronen men inte alltför högt att kunderna och de anställda måste skrika över bullret bara för att ha en konversation.

I arrangera racken, se till att de inte trängs ihop. Det måste finnas gott om utrymme för kunderna att gå omkring utan att stöta in i displayställ eller andra kunder. De måste ha tillräckligt med utrymme för att kunna röra sig fritt.

Ett sätt att testa allt detta är genom att låtsas vara en kund. Sätt dig i deras skor och studera era butiker. Om du hittar dem acceptabelt som en kund, då gå för det. Men om inte, gör justeringar.