ljud maskering – en välsignelse för callcenter

Callcenter är bullriga platser. Oavsett hur noga du placera arbetsstationer, eller hur bra dina ljud och samtal utrustning finns det att finnas kontor buller att ta itu med, buller att planera runt, och buller för att eliminera. Dessutom finns det alltid frågan om känsligheten i samtal att hantera. Om folk kallar in ett Call Center och känsla bakgrundsljud och prat de är mer benägna att betrakta Center som en fly-by-night drift och potentiell risk för bedrägerier. Inte bara ergonomi men psykologi måste styra byggandet av en god Call Center.
Call Centers som är öppna att betjäna kunderna direkt är öppna för att ta emot samtal om känsliga frågor. Detta måste bli ihågkommen av alla kontor som har en kund linje servicetelefon, oavsett om det är på företagets webbplats. Alla kontor som betjänar människor som måste lämna sina personuppgifter måste absolut vara medveten om riskerna, och detta inkluderar statliga myndigheter samt verksamhetsställen.
Ljud, är vad det är, kan passera bara om någon yta – dörrar, fönster, väggar, ledningar, you name it. Om någon är deadset på overhearing någon privat konversation, kan det oftast göras med sofistikerade avlyssning enheter, och endast mycket sofistikerade metoder för maskering kan bevara integriteten.
Konventionella akustiska behandlingstekniker inkluderar skapandet av rum som har hög ljuddämpning. Detta innebär att minska intensiteten av ljud som färdas genom ett medium och uppnås via absorption, spridning eller spridning av ljudet. Många organisationer har inte pengar för högklassig dämpning och därmed ser till ett annat alternativ: ljud maskering.
Även ljud maskering ofta förväxlas med brusreducering, ändrar inte frekvensen av ljudvågor. Istället är det “fyller i” luckorna i ljudet spektrumet, gör tal mindre begriplig i ett givet utrymme. I termer av avkastning på investeringar, är denna metod för att säkerställa akustisk avskildhet oerhört effektivt.
I huvudsak är det fördel för Call Center inte bara säkerheten för samtal, men bristen på intrång av utrustning. Korrekt installerad ljud maskering kan minska kostnaderna för båset väggar samtidigt dramatiskt förbättra miljön. Det kan också minska risken för kunder eller klienter overhearing annan kunds privata information som ett callcenter rep upprepar det tillbaka till dem.
Sound maskering hjälper både ägare och anställda i callcenter. Bakgrundsljud är mycket stressande för arbetstagare på callcenter, och därmed skyddar dem från buller är ganska värdefull. Därför är det lönsamt att genomföra maskering på ett callcenter, eftersom arbetstagarna blir mer produktiva.