lita på ebb och flödet av pengar

Begreppet pengar kan vara mycket svårfångade för en entreprenör, särskilt när vi går in i semesterperioden när vissa företag blomstra och andra utmanas ekonomiskt. Möjligheten för alla företagare är att lära sig att lita på ebb och flödet av pengar. Lägg märke till att ordet “lär” är i den tidigare meningen. Vi lär oss att lita på – att förändra vårt tänkande och föreställningar om pengar så att pengar kan strömma fritt till oss och från oss.

Utmaningen för många företagare är att ha tillräckligt med pengar. Även denna utmaning är verkliga, är det första stället att börja arbeta med den i våra tankar och handlingar, inte genom att titta på vårt bankkonto. Pengar utmaningar börjar och slutar inom oss. Nedan är några begrepp som har hjälpt mig och många av de företagare jag arbetar med lära sig att lita på ebb och flödet av pengar:

Rankade i stället för kontroll. Vad är skillnaden kanske du säga? När vi litar på att vi tror på något som vi inte kan se. Tro och övertygelse är vår drivande motiv – inte rädsla. När vi försöker kontrollera, rädsla eller någon annan negativ känsla är oftast driver våra tankar och handlingar. Kontroll kan vara dold. Till exempel kan vi säga till oss själva att vi inte kommer att köpa den nya bilen som vi verkligen vill ha, behöver och har råd med eftersom ekonomin är dålig eller av någon annan anledning när det i verkligheten, vi vet att vi inte köper det eftersom vi är rädda. Denna typ av beteende är faktiskt stöds av samhället så det är svårt att identifiera och ändra. Titta på ditt motiv. Om rädslan är under dina tankar och handlingar så kan du försöka att styra pengar. Att försöka styra pengar kan leda till själv-deprivation. Jag vet eftersom jag tillbringade år vänja kontrollen och lära sig att lita på. Ge lita på en chans, vad har du att förlora?

Ta beslutet att lita på. Ja, kan vi välja att lita på. Det är en del av att lära sig nya beteenden. När vi väljer att lita på dock, måste vi vara villiga att ge upp rädsla och andra icke-förtroendefulla tankar och handlingar. Det är en avvägning. Till exempel när vi väljer att lita på, vi ger upp rädslan. Vi kan inte vara betroende och rädd på samma gång. När du börjar lita på, kan du räkna med att det känns konstigt. Det är nytt beteende, så det kommer att kännas konstigt. Det är okej. Kunder som har övat lita tiden har sagt till mig, “Jag är inte rädd längre, men är det okej?” Det är hur jag vet att de lär sig att lita på. Jag har sett begreppet tillit arbete så många gånger att jag vet att det finns sanning i det.

Sluta ge pengar makt. Pengar är inte stark – vi är starka. Ibland kan vi glömma det och tror att pengar är det som gör oss starka. Pengar är bara. Den har bara makt över oss om vi låter det. Pengar har oftast makt över oss om vi är rädda för att spendera det. Tyvärr, om vi är rädda för att spendera det vi är oftast rädda för att ta emot det också. Vill du ge pengar makt över dig? Hur kommer ni att ta er tillbaka makten?

Vet att du kommer att vara okej oavsett vad. Tror att du får vad är din högsta goda – det är ett begrepp som tillåter oss att tro att vi har exakt vad vi behöver för idag. Jag väljer att tro detta. Det är ditt val också. Påminn dig själv så ofta som behövs, “Jag kommer att vara okej oavsett vad.” Ställ den på din spegel om du måste. Säg det i din bil. Tro det eftersom det är sant.

Många av oss arbetar genom våra pengar rädslor genom vår verksamhet. På grund av den passion vi har för det vi gör – kärleken till vårt arbete, blir vi villiga att riskera misslyckande, risken att förlora pengar, riskerar att ge upp våra gamla sätt. Pengar kan vara det sista som dyker upp i vår verksamhet. Det kommer till oss när vi lär oss vad det är vi behöver lära oss. Pengar väntar tills vi är redo och villiga att ta emot det.

Lita på ebb och flödet av pengar och upptäcka en helt nytt medium – ett helt nytt sätt att leva och njuta av pengarna. Genom att göra blir man riktigt – ditt sanna jag. Och det är något som även pengar inte kan köpa.