kundlojalitetsprogram

Kundlojalitetsprogram hänvisar generellt till punkterna belönas kunderna för antingen varumärke eller företag lojalitet, i motsats till säga rabatter. Dessa typer av kundlojalitetsprogram kan vara en mycket effektiv form av marknadsföring så länge de belöningar är värdefulla för viss kundbas. De är också mer effektiva om de uppdateras regelbundet och hållas relevanta för bolaget, AOS produkter / tjänster eller är en bra gratis objekt till den produkt de används för att främja. En annan viktig del av kundlojalitetsprogram är att de inte skapar extra kostnader för kunderna så att de kan njuta av sina belöningar.

Kundlojalitetsprogram är mycket effektiva i att skapa och behålla varumärke lojala kunder. Belöningen föra dem tillbaka och de kommer att fortsätta att välja visst varumärke eller företag på en regelbunden basis samt sprida budskapet om produkten / företaget eftersom de ser mervärde belöningar för deras lojalitet.

Tekniken ålder har också fräschas hur kundlojalitetsprogram genomförs och vad kunderna förväntar sig i gengäld för deras lojalitet. Borta är de dagar där du får en fri efter att köpa ett halvt dussin, Äúproduct x, AU. Kunderna söker nu snabbare, Äúreturns på sina investeringar, AU och kundlojalitetsprogram har att möta dessa krav.

Kostnaden för ett kundlojalitetsprogram innebär att företagen måste vara mycket flitig i sin forskning om vad som erbjuds och demografin i vem de försöker nå. Det är viktigt att de får det rätt eller dessa kundlojalitetsprogram kan kosta dem mycket mer pengar än de någonsin kommer att få tillbaka och det kan vara upplösningen av ett bolag som inte är på säker mark. Livsmedelsbutiker som har mogna kundlojalitetsprogram tillbringar ungefär 1-1,5% av sina intäkter på kundlojalitetsprogram. Dessutom åtagandet att kundlojalitetsprogram är långsiktig kan det ta nästan 18 månader innan du börjar att se tillbaka. Det vore olyckligt att ha arga kunder efter du släpper en mycket älskad program på grund av kostnader, strax innan du börjar att se avkastningen.

Kundlojalitetsprogram kan också vara en väg att spåra kundlojalitet. Du kan spåra när du förlorat en kund och det kan ge dig en chans att få dem tillbaka eller åtminstone ta reda på varför de lämnade. Vital information om vad, inte AOS arbetar i ditt företag och vad som inte kan samlas in om du använder dina kundlojalitetsprogram rätt.

Kundlojalitetsprogram också kan användas för att sålla ut olönsamma kunder, vill inget företag att behålla olönsamma kunder. De kundlojalitetsprogram bör inrättas så att olönsamma kunder är berättigade att delta eller ta emot belöningar, eller ännu bättre att programmet bör användas för att förvandla dem till lönsamma kunder.

Kundlojalitetsprogram har den extra fördelen av att hjälpa dig ta mer försäljning från existerande kundbas, vilket i sin tur hjälpa till att sprida word of mouth marknadsföring. Det finns också möjligheten att identifiera produkten / tjänsten problem tidigare, vilket kommer att förbättra lönsamheten och detta kommer i sin tur ge en konkurrensfördel. Så en väl genomförd kundlojalitetsprogram kan ha en stor betydelse för ett företag, aos nedersta raden.