kan en chef vara för snäll

Att ha en bra chef kan öka produktiviteten. Men förra veckan, hörde jag om ett företag i kaos på grund av en chef som ville vara snäll.

Här är scoop: En lokal förvärvades bolaget av ett nationellt bolag. Kontoret Personalen växte, och den chef som brukade ha endast en liten personal driver nu ett kontor i mer än 20 personer. Och efter sex månader av denna nya förvaltning, saker är i kaos.

Du ser, den här chefen inte gillar att konfrontera problem. Han har folk som kommer sent och lämnar tidigt. Vissa sjukskriver överdrivet ännu ses på stan när de är “krasslig”. Övriga anställda-de som gör sitt jobb väl-har fört dessa frågor till projektledaren, som lovar att tala med de brottslingar själv – men han följer inte igenom. De bästa producenterna är redo att lämna från frustration eftersom de är överbelastade och har inget stöd. Motivation är på en all-time low.

Vad är det som händer? Detta är ett förutsägbart svar från en person som är en stor anhängare men undviker även potentiell konflikt. Han vill inte att störa någon.
Tyvärr är han rubba hans mest produktiva människor som, i deras ögon, skydda slackers.

Ingen tänker någonsin att skapa dåliga utfall. Om du är chef, kan du följa dessa enkla regler för att motivera dina medarbetare.

Ett. Sätt tydliga förväntningar på arbetsinsats. Varje ståndpunkt måste ha en arbetsbeskrivning som innefattar inte bara vad som behöver göras, men hur det ska göras.
2. Ha, och genomdriva, ett skriftligt förfarande om aktualitet, utseende och personligt ansvar.

Tre. Belöna folk som presterar väl. Dessa är de människor att få bonus, komplimanger och support.

4. Genast ta itu med oönskat beteende. Det spelar ingen roll om det var avsiktligt eller oavsiktligt. Oönskat beteende som går okontrollerade effekter motivation andras.

Fem. Utveckla “Spelets regler” för ditt företag. Dessa är de riktlinjer för inrättande av en sund miljö och att skapa win-win relationer. Ett exempel: “Undvik skvaller. Ta med frågor direkt till den person som kan göra något åt ??det.

6. Chefer kan dra nytta av att förstå sin egen personlighet mönster samt de av sina lag.

Tyvärr är det för sent för företaget i den här artikeln. Deras bästa producenter redan är omotiverad och stannar bara tills de kan hitta andra jobb.

Med bara en dåligt utbildad chef är sannolikt att kosta detta företag miljonbelopp i förlorade intäkter – något som de högre nivåerna kunde ha undvikits med relativt billig utbildning och system.