insiders hemligheter om hur man blir en dålig manager – lätt att följa steg för steg idéer

Dålig förvaltning yttrar sig på många sätt, men resultatet är alltid detsamma – hög personalomsättning, låg arbetsmoral och dålig arbetsplats prestanda. Denna artikel ger en lättsam titt på ett allvarligt arbetsplats problem.

Det finns många sätt att vara en dålig chef, men resultatet är alltid detsamma. Dåligt hanterade personalen kommer att ha låg moral, lite eller ingen lojalitet till företaget och visar liten eller ingen motivation och kraft på det sätt som de behandlar kunder. Dåliga chefer kommer antingen ignorera dessa fakta eller tror att det är fel av personalen, som bör automatiskt visa lojalitet och motivation.

Så hur kan du bli en dålig chef?

Prata inte med personalen, bara dumpa saker på sitt skrivbord med en deadline och förväntar oss att gå vidare med det och avsluta det inom tidsfristen (som måste vara helt orimligt och icke-förhandlingsbara). Gör inte någon ansträngning att lära känna personalen, hålla dem på armlängds avstånd och visar inget intresse för dem som person. Alltid kritisera personalen för minsta fel eller tillrättavisa dem för att vara en minut sen när de kommer tillbaka från lunchen (fungerar särskilt bra när någon har en födelsedag eller har ett nytt barn). Var helt sexistisk och förväntar den yngsta kvinnan (det spelar ingen roll om du är man eller kvinna här) för att göra dig kaffe eller kväva ut för att få något från butiken för lunch för dig. Prata strunt men alltid få det att låta seriöst och viktigt. Vara oförskämd och prata ner till din personal och alltid hänvisa till dem som “min personal”, särskilt när de är inom hörhåll, eftersom det hjälper dem att inse sin plats i samhället och på kontoret. När personalen ber om sorg ledighet, bara ge dem en del av den lediga dagen. Aldrig be dem om de hade en bra semester och det är en riktig no-no för den dåliga chefen för att fråga vart de tog vägen. Undvik småprat som det kan få dig att verka oroliga för sin åsikt eller ens kunde ge mening du är intresserad av deras välbefinnande. Om du måste samtala om något annat än arbete, se till att du fokuserar samtalet på dig. När du verkligen känner att du måste ge beröm, gör det mycket allmänna och alltid låter lurpassar annars kommer de att tro att du är en svag chef, när någon gör ett misstag, inte ta itu med dem direkt, ALDRIG försöka ta reda på om det finns några förmildrande omständigheter och alltid skickar runt en sträng memo om det – så kommer du få alla att känna ansvar och det kan räknas som den första varningen som förberedelse för uppsägning. Avfärda ur handen idén om en förslagslåda och om, gud förbjude, tanken på att ha ett bolag social dag, teambuilding eller företagets grödor underhållning upp, bara gå därifrån och ignorera det helt, om det naturligtvis är begränsat till ledningen. Delegera allt så att du får betalt för att göra nästan ingenting. Omorganisera jobb och upp personal för att rädda organisationen pengar, se till att du tilldela dig själv en löneförhöjning och högre status på vägen.

Det finns många andra sätt, men hey, dåliga chefer måste arbeta fram ett par saker för sig själva! Lycka till.