innovativa anställa barbershop marknadsföring

Även om utstationering anställa annonser i tidningen eller på nätet kan vara till hjälp, en brainstorm jag hade på barbershop har gett mig en ny idé om hur att låta folk veta om nya lediga jobb.

Jag är i färd med att öppna ett nytt lager i Guelph, Ontario, och kräver 250 plus anställda. På grund av omfattningen av denna hyra, är det på toppen av mitt sinne: Jag berätta för alla att jag träffar att jag ser att anställa fullständiga och deltid avlastare, mottagare, händer docka och andra positioner.

Jag var på barberaren få mitt hår klippa och nämnde detta till min frisör som genast sa att han förmodligen visste 25 eller 30 personer som skulle vara intresserade av jobbet.

De flesta människor utvecklar en rapport med sin frisör eller frisör under ett antal år. De flesta besöker flera gånger samma stylist. Under den tid de tenderar att prata om vädret, politik och livet i allmänhet. De utvecklar en rapport. Deras konversation innehåller ofta sina utsikter till arbete, eller hur deras nuvarande jobb kommer. Förverkligandet av hur många människor som frekventerar frisör eller frisör och vad de diskuterar inspirerade mig att komma med frisör / hårstylist marknadsföring för att anställa mina nya lageranställda.

Vi kommer till gula sidorna och listar frisersalonger och frisörer i området. Vi går sedan till vår personal och ta reda på var de får sitt hår gjort och försöka stryka att se till att vi har alla underlag täckt.

Jag tror att frisör eller barberare kommer att vara mer öppen för idéer som kommer från någon som de redan vet. Eftersom vårt lager flyttar inte förrän 1 juli (och det är nu ännu februari), kommer alla att ha massor av tid för att komma in på frisör eller frisör mellan nu och då.

Jag tror också att frisörer och frisörer tenderar att hänvisa människor de tycker om. De avses människor kommer sannolikt att bli goda människor. Som proffs och som individer, barberare och frisörer vill inte ses som hänvisar människor som inte är bra.

Vi är inte införa några ekonomiska incitament för frisörer eller frisörer, även om vi kommer att bjuda in dem till ett öppet hus. Min erfarenhet är att de flesta av dem tenderar att fritt dela information som de har och gillar att vara, “i know”. De flesta av dem vill lägga värde till sina kunder.

Jag misstänker att Barbershop Marketing kommer att arbeta för att ge de flesta av den personal vi behöver. Som sagt, om du vet några ivriga, ärliga, hårt arbetande människor – skicka dem mitt sätt, eller, ännu bättre, till förmån för time management har dem e-resumes@synnex.com.