incitamentsprogram

Medarbetarna arbetar som de blev tillsagda att göra. Detta är inte att säga att de är lata, de bara ser inte behovet av att göra mer. När allt kommer en god arbetsmiljö och ett utmärkt påverkar inte siffrorna i deras lönebesked. Så om du vill peka spänning till dina anställda, få dem att prestera bra, öka deras motivation nivå, och låt dem få ut sin fulla potential, skapa incitamentsprogram.

Stegen i att skapa incitamentsprogram:

Ett. Skapa en struktur – Struktur är viktigt för att undvika missförstånd. Detta gör att du kan definiera ordentligt de viktiga detaljerna i din incitamentsprogram.

en. Sätt upp ett mål. Fråga dig själv, “Varför måste jag ha ett incitamentsprogram?” “Vad vill jag uppnå.” Att kunna besvara dessa två frågor kommer att placera ditt program och inriktning till rätt ställe.

b.. Beräkna kostnaderna. Ställ din budget på 2 till 10% av den beräknade försäljningen ökar.

c.. Välj en belöning. Bra belöning är något som medarbetarna bör sträva efter att uppnå och att se fram emot. Välj en belöning som uppfyller alla dina anställdas ögon. En vanligaste incitamentet är kontant bonus men det finns även andra populära val såsom handelsvaror, presentkort och paketresor.

d.. Håll det kort. Gapet mellan att vinna och ta emot bör vara kort så att dina anställda ständigt är motiverade att prestera bra. Det ideala avståndet är mellan 4 och 6 veckor.

e. Håll det enkelt. En anledning till varför incitamentsprogram hamnar i en katastrof är att de som skapar det göra det för svårt att uppnå eller alltför komplicerat att förstå. Om du vill göra ett incitamentsprogram som fungerar, hålla det enkelt. Se till att de anställda kan förstå det också. Fråga inte för alltför många krav som kommer att leda till förlust av intresse bland medarbetarna. Ju enklare incitamentsprogrammet är, desto effektivare blir det.

2. Kommunicera. En viktig nyckel till framgång för ett incitamentsprogram är att ha dina anställda att förstå dess struktur. Detta kommer att berätta för dem vad de behöver göra, vad att förvänta sig eller ta emot när de når målet, och när att förvänta sig det. Hur korrekt att lyckas uppnå incitamentet är viktigt också.

Inte bara lämna ett PM förklara om incitamentsprogram. Du måste prata och förklara varje detalj till dina anställda. Men, behöver du inte bara berätta för dem, “detta är programmet och du behöver för att uppnå detta och att ta emot det och det.” Du måste förklara ordentligt. Olika människor har olika tolkningar om de ord du säger. Gör klart. Ännu bättre, gör en bra lätt att följa guide om hur man kommer fram till belöningen. Om du inte gör det, artisterna innan programmet är samma personer som kommer att kunna få belöning eftersom resten inte kommer att bry sig.

Summan av kardemumman är: Varje medarbetare ska förstå vad incitamentsprogrammet handlar om så att alla är motiverade och kommer att delta.

Tre. Belöna och erkänna. Belöna och erkänna artisterna hela tiden, framför gruppen. Detta kommer att öka sin energi för att göra mer nästa gång. Detta kommer också att motivera andra att göra mer också. Resultatet: både ditt företag och dina anställda kommer att dra nytta av effekterna av att genomföra ett bra incitamentsprogram.