hur man säljer projektledning i ditt företag.

Jag har sett några av de bästa mest erfarna projektledare misslyckas på projekt på grund av deras organisationer bristande förståelse eller vilja att utnyttja yrket projektledning. Den verkliga styrkan och värdet av verktyg för projekthantering kommer från användningen i hela projektet, de berörda parterna och eventuella leverantörspartners.

Om PM verktygen inte används av alla, då PM kommer sluta med dem i sitt eget mycket liten skala, och kommer att ta itu med de andra aspekter av projektet på ett mer acceptabelt sätt för organisationen. Denna miljö för erfarna projektledare som har sina bundna händer kan hamna i en långsam och smärtsam arbetslivserfarenhet.

kort sagt, en framgång i taget.

Nyckeln till att sälja och använda projektledning är att sälja och visa värdet för varje teknik inom din projektplanering längs vägen. Till exempel är användningen av en Work Breakdown Structure (WBS) på projekt är ryggraden i alla projekt. Men projektledare använder sällan någon.

Under en PMI kapitel möte jag presenterade på nyligen, granskade jag gruppen att fråga hur många använde en WBS för att planera sitt projekt. Omkring 50% av gruppen höjde sina händer. När jag frågade hur många som används och delade WBS med sina näringslivets aktörer, höjde ingen sina händer. PMs saknar en möjlighet att dela en mycket enkel och effektiv bild av projektets omfattning. De flesta företagsledare är bilden mycket orienterad. Om du vill dela en WBS diagram och kommunicera din förståelse för projektet är mycket kraftfull. Den kommunicerar din förståelse för projektet. Ännu bättre, kommunicerar det din förståelse av projektet till de människor som kan hjälpa till att utveckla den rätta förståelsen för projektet. Din första WBS utkastet kunde vara mer fel sedan höger, men med diagrammet, som kan vara fast mycket snabbt med deras hjälp. De är nu utnyttja Projektledning!

Vara redo att sälja, förklara och visa värdet för alla tekniker projektledning. En efter en, kommer dina händer vara obundet och organisationen kommer att börja insistera på tekniker för projektledning för alla projekt.

Ditt företags sponsorer kommer att bli imponerad.