hur man bygger förtroende med kunderna

Förtroende är en viktig komponent i alla affärsförbindelser, men är särskilt viktigt att ha mellan klient och fastighetsmäklare. Som en fastighetsmäklare, du hanterar en stor del av en persons ekonomiska portfölj förutom att hjälpa dem med den svåra uppgiften att flytta från ett hem till ett annat. Denna erfarenhet kan vara stressande och överväldigande för människor, så de behöver en person som de kan lita på att vägleda dem genom snår.

Om du dina kunder inte känner att de kan lita på dig, kommer din relation att vara bristfällig och ytlig, med ingen av parterna är nöjda med upplevelsen. Bygga förtroende redan från get-go, och du har ett partnerskap som leder till framgång för båda sidor.

Hur går det egentligen att bygga förtroende med en kund som kan vara skeptisk till dina förmågor? Börja med att lyssna.

Merparten av tiden vi tror att vi lyssnar på en person, men egentligen vi funderar inköpslistor, kommande möten och andra buller som dyker in i våra hjärnor. Vi sällan verkligen lyssnar, men det är nyckeln till att tjäna en annan persons förtroende.

För att bli en bättre lyssnare, måste du först se till att när du är med dina kunder, du är helt närvarande med dem. Få dem att känna som om de är din enda kund, och din första prioritet. Gör detta genom att göra ögonkontakt, ställa aktuella frågor, och varje gång ditt sinne vandrar till någon annan affär du har bryggning, knäppa dig tillbaka till nuet. Din klient kommer att kunna berätta när du verkligen med dem och när din hjärna är någon annanstans.

Tillsammans med att vara närvarande, måste du lära dig att läsa kroppsspråk. Majoriteten av det vi känner i varje givet ögonblick kan avslöjas genom vårt kroppsspråk, och ofta gånger detta meddelande är oförenlig med de ord som kommer ur våra munnar. Om din klient säger ja till något, men man kan se att axlarna är böjd, hennes händer är knutna, och hon bet sig i underläppen, det är klart att hon egentligen inte vill säga ja. Erkänna vad du känner, och ta itu med sin tvekan i ett empatiskt och respektfullt sätt. Om hon känner sig hörd och förstådd av dig, kommer din relation stärkas oerhört.

En annan viktig faktor för att tjäna förtroende är att faktiskt göra vad du säger att du ska göra. Vi har så många annonser, försäljare, och politiker som gör tomma löften till oss detta åtagande har förlorat hela sitt värde. När du bryter ditt ord, tar du bort din kunds tro på din integritet och förmåga.

Om du inte kan göra något, eller om du inte vet svaret på sin fråga, säg det. Det kan tyckas bakvända att erkänna okunskap, men det är mycket bättre att vara ärlig med dina kunder än att leda dem in på fel väg. De kommer att respektera dig för din ärlighet, särskilt om du lovar att ta reda på vem som kan svara på deras frågor och du faktiskt följa upp.

Genom att vara ärlig, erkänna misstag och ta ansvar för dina handlingar, kommer dina kunder att se att du har god etik, och kommer att vara mycket mer benägna att hänvisa dig till någon annan. De kommer att ha förtroende för din kompetens som en fastighetsmäklare, och kommer att känna att de vet att du tillräckligt bra som person att anförtro dig med framtida affärer. Saker som hårt arbete, ärlighet och förmåga att lyssna tyckas så enkla saker, men de kan ha en enorm inverkan på kvaliteten på dina relationer med kunder.