hitta rytmen i affärsmannaskap

I dagens komplexa affärsmiljö många organisationer har förändrat sina arbetsrutiner, särskilt det sätt på vilket kundservice interagerar med kunderna. Kanske du har ringt din hälsa försäkringsbolag, bank eller inteckning företag. När var sista gången du kunde tala med en chef som inte var i ett möte eller bara otillgänglig? Har call center i fjärran länder med mindre än angenäma anställda gjorde du känner värderas eller ännu bättre, du har en utmaning att förstå deras infödda accent? Affärsklimatet har förändrats och att få god kundservice har blivit ett undantag och inte längre gemensam plats.

Året var 1975 och Turn the Beat Around “bröt på Top 40 radio, nästan omedelbart toppade listorna. Trots misslyckandet att knäcka de stora marknaderna i New York och Los Angeles,” Turn the Beat Around “nådde USA, spendera sex månader på Billboard 100.

Vem kan glömma de texter som hade Amerika dansar på gatorna.
Med den synkoperade rytm, med scratch, gör scratch, skrapa mig wanna flytta min kropp, yeah, yeah, yeah Och när trummisen börjar slå den slog han spikar att slå med den synkoperade rytmen med råttan, tat, tat, tat, tat, tat på trummor, hej

Trettiofem år senare är vi fortfarande dansar till disco beat. Oberoende av texterna, söker man efter en rytm. Många organisationer som strävar efter att konkurrera på en starkt konkurrensutsatt global marknad kamp för att hitta sin röst, särskilt i en mångkulturell, multi-generation arbetsplats. Amerikanerna har betingats att fokusera på “main-grej” nästan till nackdel för tysta rösten av dem som förkroppsligar deras organisation.

Vem kan glömma den berömda scenen i Saturday Night Fever när Tony Manero (John Travolta) en kjol-jagar italiensk amerikan från Bay Ridge Brooklyn struttade nerför gatan tänker på vad som motiverar honom mest, dansa på lördag kväll. Vad motiverar anställda att prestera med spetskompetens måste bli ett styrande absolut nödvändigt för företagets överlevnad. Om Baby-Boomers betingades att få en utbildning, hitta ett bra jobb och arbeta hårt, var den yngsta generationen in i arbetskraften höjs tänka annorlunda, vara kreativ och säga sin åsikt.

Låt oss inte glömma tech boomen, dessa fem år från 1995 – 2000 då de yngsta, starkaste och mest lovande college grads tjänade stora 5 siffra inkomster baserat på kreativitet och inspiration. Många hoppade till nästa stora utbudet, med den genomsnittliga besittningsrätt vara mellan 6-12 månader. Företagen kan inte längre blomstra med anställda som omfamnar en rätt mentalitet eller som inte känner sig delaktiga i den “stora bilden”. Krama kulturell förändring kräver organisatoriska ledare att tänka och handla annorlunda.

Det är ofta sagts att transformerande ledare lär sina jobb till dem under dem och lär jobben för de ovanför dem. Vi har ett rikt och överflödande historia av militära framgångar i Amerika, och anledningen till att vi vinner de krig vi utkämpar är enkel. Amerikanska militära personal förstår tydligt sitt uppdrag. Medlemmar av de gemensamma tjänsterna fungerar i harmoni, och även om de fokuserar på deras individuella område specialitet, arbetar parallellt med alla tjänster håller varje gren fokuserad och i synk.

Justera resurser med mission och vision för din organisation kommer bara att öka effektiviteten i varje område av verksamheten. Oavsett din “mission eller ändamål” efter ord Jim Collins i sin bok, Good to Great verkligen tillämpas. Vi måste börja med att få rätt personer på bussen och de oförrätter de bort. Men vi tar det ett steg längre, att få rätt personer på verksamheten är inte tillräckligt, vi måste nu få dem strategiskt placerade i rätt platser. Om organisationer försöker göra mer än att bara överleva, och välstånd har blivit ett styrande värde, kommer tänkesätt måste kalibreras från bara få genom att rikligt framgång.

Utveckla en algoritm av överflöd och framgång i den moderna affärsklimat kräver tre huvudkomponenter.

Ett. Identifiera de enskilda expertområden av gruppmedlem
2. Passa tänkesätt med visionen av organisationen
Tre. Att människor har befogenhet med verktyget sätter krävs för att lyckas.

Resan framåt är fylld med möjligheter till tillväxt och välstånd. I uttrycker av Oliver Wendell Holmes Jr, “är enkelheten alltid finns på den bortre sidan av komplexiteten.” Vinna konsekvent kräver mod göra nödvändiga korrigeringar under samtidigt som den är känslig för behoven hos våra kunder.