healthcarebusiness utveckling

flytta till ett nytt slag

Kungliga Brompton & Harefield (RBH) NHS Trust har ett väldigt gott rykte. En världsledande inom behandling av hjärt-och lungsjukdomar, är det också Europas främsta respiratorisk forskningscentrum. Dess hjärt, hjärt-och kärlkirurgi samt intensivvård lag är bland de tre bästa lagen hälsoforskning i Europa.
Varje år regeringen hade beviljat finansiering Förtroende forskning på nästan £ 29.000.000, vilket motsvarar 14 procent av sin årliga omsättning. Så det kom något av en utmaning att få veta under 2006 att denna automatiska finansieringen helt skulle dras tillbaka senast 2009. Istället, National Institute for Health Research, ett nytt organ som inrättats av Department of Health, kommer att fördela forskningsmedel på en helt annan, per projekt, bas.

“Ansluta denna ekonomiska hål, samt att säkerställa att vi upprätthålla vårt rykte för spetsforskning, klart en stor utmaning för Trust,” medger Finance Director Mark Lambert. “Finansieringen successivt reduceras tills 2009/2010, när det kommer att försvinna helt. Hittills har vi lyckats balansera vår budget genom en kombination av besparingar och ytterligare statliga medel som härrör från vår nya status som kardiovaskulära och respiratoriska biomedicinska forskningsenheter. Men vi måste också förtjäna vår väg ut ur problem, och insåg förra året att ett viktigt sätt att göra det var att avsevärt förbättra våra intäkter från kommersiella medicinska försök. ”

Lambert och professor Martin Cowie, chef för forskning och utveckling (FoU) i Trust, vände sig till Impact Executives för hjälp. Myndigheten satte Ginette Camps-Walsh, som har djup kunskap och bred erfarenhet av medicinsk forskning och marknadsföring – plus ett stort kontaktnät inom området som ett resultat av hennes engagemang i den medicinska marknadsföring grupp av Chartered Institute of Marketing. Läger-Walsh gick Förtroende i juli 2007 som Business Development Director för FoU

Hon kom in i vad Lambert medger var en svår situation. “Vi fick all denna finansiering, men vi var tvungna att vara mycket liten för att förtjäna det,” sade han. “Eftersom finansieringen var alltid automatisk, vi hade liten förståelse för den kapacitet och funktion som vi hade inom området forskning, eller hungern av våra kliniker för att göra det. Så Ginette tvungen att tillbringa längre än kanske någon av oss hade räknat med lager av situationen. ”

Robert Craig, direktör för planering och strategi vid Trust, medger: “Vår forskning här var aktiv och väl betraktas, men det var inte väl regisserad Vi lockade och rekryterade ljusa unga” akademiska “kliniker och tillät dem att utveckla sina egna intressen och. stödde sina akademiska ambitioner, men det var allt lite slumpmässigt. Ginette snabbt konstaterat att vår skiva på att rekrytera patienter till rättegångar och om planeringen och snabba forskningsresultat var dålig. ”

Så även om hon anställdes speciellt för att hjälpa växa kommersiella intäkter, fann Camps-Walsh själv hjälpa till att skapa en infrastruktur som var bättre utformade för att locka forskningsmedel allmänhet, bland annat från regeringen.
“Till exempel,” förklarar hon, “vi slösa tid och pengar går till finansiering av studier som aldrig skulle komma igång eftersom det inte fanns tillräckligt av rätt typ av patienter.”

Hon började sedan att bedöma vilka kommersiella marknader Trust bör fokusera på och utvecklat en marknadsplan för att rikta dem.
Hon förklarar: “Jag kontaktade alla stora forskningsorganisationer, liksom de stora läkemedels-och medicintekniska produkter företagen själva, och vi presenterade Trust referenser till dem. Det i sig var ett stort steg framåt. Vi hade dessa imponerande utrustning och expertis, men vi hade aldrig riktigt gått ut och “sålde” dem.

“Dessa företag var också positivt överraskad att bli kontaktad av oss och bli frågade hur vi kunde hjälpa dem. Mitt tillvägagångssätt var allt om att fokusera på vad kunden vill ha och hur vi bäst kan leverera det till dem.”

Läger-Walsh augmented denna breda marknadsföring aktivitet med mer direkt matchmaking mellan kliniker som ville köra särskilda prövningar och företag som söker forskningspartners, en strategi som redan bär frukt.
Den tredje delen av sitt uppdrag, som avslutades i slutet av maj 2008, var att skapa robust aktivitet och prognoser intäkter för de kommande fem åren.
“Ginette visade oss att vår kommersiella forskning inkomster, som för närvarande körs på ca £ 1 miljon till £ 2.000.000 per år, skulle kunna öka till mellan £ 8 miljoner £ 9.000.000 per år, förutsatt att vi beter sig på rätt sätt och göra det rätt saker “, säger Craig.” Hon visade oss vad en business-minded forskningsorganisation ser ut och gav oss förtroendet att utnyttja vad är betydande kommersiella möjligheter. ”

Stiftelsen skapar en heltid kommersiella prövningar laget för att upprätthålla farten Camps-Walsh skapas. Som Lambert avslutar: “Detta är en medellång till lång sikt spel, och vi är hängivna att fortsätta allt det goda arbete Ginette har gjort för oss.”

organisationen

Kungliga Brompton & Harefield NHS Trust är ett samarbete mellan två specialistsjukhus som är världskända för sin kompetens, standard av vård och forskning framgång inom området hjärt-och lungsjukdomar. Den utför några av de mest komplicerade operationer och erbjuder några av de mest sofistikerade behandling som finns överallt i världen. Varje år den behandlar mer än 90.000 öppenvård och 26.000 inneliggande patienter från hela Storbritannien och runt om i världen. På årsbasis personal utföra över 3.000 angiograms / hjärt catheterisations, 1800 bröstkorg operationer kirurgi, 2400 koronara angioplasties, 2000 behandlingar för andningssvikt och 1.200 hjärtoperationer bypass.

Stiftelsen arbetar även på ett stort antal forskningsprojekt som ger fördelar för patienterna i form av nya, effektivare behandlingar för hjärt-och lungsjukdomar. Det genererar medicinska framsteg som tas upp av NHS och vårdgivare längre bort. Dess huvudsakliga samarbetspartner är Imperial College, London.

den interimistiska

Ginette Camps-Walsh kvalificerad som en biokemist och hennes första jobb var på forskning i ett bolag som nu är en del av GE Healthcare. Hon fick snabbt forskarutbildning marknadsföring och kvalifikationer förvaltning, och utvecklades även en serie av marknadsföring och forskning jobb i stora läkemedelsbolag, inklusive DuPont, Bristol Myers Squibb, Baxter Healthcare och Hoechst (numera Sanofi Aventis). Mer nyligen, sprang hon de brittiska dotterbolag två små läkemedels-och medicintekniska företag.

Hon har även lång erfarenhet som konsult och tillfällig chef och har gjort stora konsultuppdrag för bland annat Institutionen för hälsa, St Helier Hospital och London Clinic.
Hon har nyligen bidragit till en vitbok om marknadsföring inom NHS – The Real NHS: Fördelarna med en metod för marknadsföring – för Chartered Institute of Marketing, där hon är ordförande i medicinska marknadsföringsgruppen.

klienten

“Jag var ansvarig för att ansluta lucka i vår ekonomi som orsakas av förlust av statliga medel, och jag vände mig till Impact Executives som vi redan hade ett utmärkt förhållande med moderbolaget Harvey Nash. Ginette imponerade verkligen oss när vi intervjuade henne. Hon hade stor erfarenhet, driv, entusiasm och kontakter.

Vi trodde att vi behövde en tillfällig chef i detta skede eftersom även alla planer för tillväxt var positiv, vi inte vill riskera att anställa någon permanent bara för att finna de möjligheter var faktiskt inte där. Vad mer, tillfälliga chefer är mycket äldre och erfarna, så att de kan agera snabbt, skära igenom politiken och få saker igång för dig mycket snabbt. Utmaningen är då att utnyttja den drivkraft. ”
märke Lambert, finanschef, Kungliga Brompton & Harefield NHS Trust.