handelskonto priser – långt ifrån platt

Ett schablonbelopp konto skulle göra livet för företagare och revisorer mycket lättare, men de så småningom kommer att inse att det finns inget platt om avgifter konto. Lyckligtvis finns det något nära. Även om det fortfarande inte kommer att koka förädlingsavgifterna ner till en enda kurs, gäller utbyte plus prissättning platt mark-up till alla rabatterade avgifter.

De flesta handelsfartyg konton baseras på differentierad eller hink prissättning med kvalificerade, mid-kvalificerade och icke-kvalificerade diskonteringsränta. Denna modell är sakta men säkert ge vika för något som kallas utbyte plus som tillämpar ett direkt pålägg till den faktiska kostnaden för en transaktion. Denna typ av prissättning är det närmaste till ett schablonbelopp konto som ett företag kommer att kunna uppnå.

Handelsfartyg bearbetning avgift är baserad på Visa och MasterCards scheman interchange ersättning. Dessa scheman diktera andel av ett kreditkort transaktion som en handlarens förvärvande banken måste betala kortinnehavarens utfärdande bank. De inre arbetet i detta system är ganska komplicerat så jag kommer inte att gå in på detaljer i den här artikeln, men det räcker att säga att det finns många olika förmedlingsavgifter avgifter som kan tillämpas på enskilda kreditkortstransaktioner.

Eftersom det finns så många olika rabatterade kategorier, kan det aldrig vara en sann schablonbelopp konto. Tja, det är inte helt sant. Om en köpman gick med på att betala den högsta möjliga utbyte kategori på varje transaktion, kunde de tänkas en platt-konto takt köpman. Naturligtvis skulle kostnaden för detta konto vara onödigt astronomiska minst sagt.

Interchange plus handelsfartyg konton med deras singel pålägg är det närmaste till ett schablonbelopp konto. Det andra alternativet är en stegvis konto som grupperar alla de olika avgiftskategorier i några hinkar. Denna metod leder till sporadiska pålägg och förlorade pengar för handlaren.

Verkställande direktören för ett handelsfartyg serviceföretag som citerar enbart utbyte plus prissättning gång sa till mig, “differentierade skattesatser är det största skämtet går i den här branschen.” Jag förstod vad han menade, men det skämtet är på handlarna som betalar fluktuerande pålägg och förlora pengar medan du gör det. När de lär sig fördelarna och insyn i utbyte prissättning, kommer de inte så road – särskilt med deras nuvarande konto leverantör.

Nu när jag har predikat fördelarna med utbyte, behöver jag dra tillbaka på tyglarna lite för att vara rättvis och balanserad. Merchant tjänsteleverantörer har verkliga kostnader och risker som är förknippade med deras verksamhet och interchange prissättning lämnar dem en mycket smalare marginal verka inom än differentierad prissättning. Ingen är i företag att förlora pengar, och de kan inte rimligen erbjuda utbyte prissättning för alla.

Vissa företag, särskilt nyetableringar, förmodligen inte kommer att kunna få utväxling prissättning. Om detta låter som din situation, det är inte så stor grej. Det finns mycket konkurrenskraftiga differentierad redovisning att göra. Kolla in vår systersajt, CardFellow, för att få några olika citat för att hjälpa dig hitta den bästa processorn kreditkort. Även om du inte får interchange citat direkt, kan du alltid växla när du börjar behandlingen.