gör din djuraffär bättre med PET-tjänster

De flesta fristående djuraffärer i USA inte erbjuder tjänster till sina kunder. Dessa tjänster kan omfatta grooming, hundträning, akvarium underhåll (personlig / kommersiell), och leverans för att nämna några. Förutom leverans, kan de övriga tjänsterna ger en hög bruttomarginal för din djuraffär. De stora djuraffärer i USA vet hur lönsamma PET-tjänster är till sin nedersta raden.

Grooming kan vara dyrt att initialt ställa upp och tar mycket plats, om hundar placeras i burar efter att de är preparerade. Du kan minska kostnaderna genom att erbjuda att göra några hundar eller ännu bättre hemma där hunden stannar. Om du borstar hundar vid sin bostad, kan du erbjudas levererat några produkter som behövs för hund.

Utbildning är lönsamt. Du behöver utrymmet för utbildning. Detta utrymme kan användas för speciella evenemang för att göra det mesta av denna värdefulla fastigheter.

En djuraffär ägare som jag vet skulle göra mer pengar med akvarium underhåll med kommersiella konton än vinsten från resten av butiken. Han skulle tillbringa en dag i veckan bara göra detta. Denna dag råkar vara en långsam dag för sin djuraffär.

Att ha hemleverans kommer att bidra med stora föremål såsom stora akvarier, stora hundkojor, och står för stora akvarier. Många skulle föredra någon annan hantera detta. Detta beror främst på att minska risken för skador eller inte har tillgång till en stor bil / lastbil.

Med tjänster i din djuraffär kan vara en enorm vinst maker. Det är också en konkurrensfördel mot mycket av dina konkurrenter. I själva verket är detta en av de bästa sätten att konkurrera mot Petsmart & Animal s av världen. Om du inte tillhandahåller tjänster till dina djuraffären kunder, åker du massor av försäljning och vinst på bordet.