gå till Berkshire Hathaway årsmötet

Warren Buffett är inte en rockstjärna av investeringen världen, han är rockstjärna av investeringen världen – en finansiell Elvis Presley. Det är inte konstigt att folk hänvisar till Berkshire Hathaway årsmötet som “Woodstock av kapitalismen”. Medan det fanns alla vanliga cocktail mottagningar, middagar och utställare och förslag på intressanta avstickare för alla som var intresserade, var detta möte, naturligtvis i första hand om affärer.

Berkshire Hathaway årsmötet-verksamheten

Vid årets möte, även med Berkshire Hathaway börsvärde ned cirka 30 procent, var uppslutning högre än någonsin med ca 25.000 – 30.000 personer visar ut ungefär 100.000 utfärdade aktieägare referenser. Som väntat, var mest av prat vid årets möte centrerad på hur man kan maximera avkastningen under en ekonomisk nedgång, och effekten av den pågående Wall Street reform lagstiftning. Vissa take-away från Buffett alltid populära frågestund med lång tid affärspartner Charlie Munger:

* Inköp av Philadelphia Enquirer – Buffett sa att han fortfarande överväger att köpa den kämpande papper.

* Arv – Det här ämnet har kommit upp år efter år, och även om Buffett har avböjt att namnge en vald efterträdare, har han nämnt att fyra förvaltare finns för närvarande i drift, även om han inte gå så långt som att nämna namn.

* Position på derivat – Buffett ser inte allvarlig påverkan från Wall Street reformförslaget till Berkshire Hathaways derivat ställning. I vilket fall som helst, derivat är inte en stor del av Berkshire Hathaways verksamhet ändå, genomför för närvarande endast omkring 250 kontrakt.

* Inflation – Munger säger att satsa på det, kanske att det kommer att bli ännu högre än experterna är i nuläget förutsäga.

* Skatter – Buffett bekräftade sin ståndpunkt att skatterna ska vara högre på de rika, men han härdat den kommentaren med att säga att pengar spenderas av regeringen på att hjälpa de fattiga bättre skulle hanteras av välgörenhetsorganisationer. Buffett har visat tidigare att en stor del av hans egendom ska testamenterade till välgörenhetsorganisationer.

Det var ett maratonlopp sex timmars session med Buffett och Muger visar stor energi och entusiasm. Det faktum att ekonomin är mitt uppe i en olustkänsla inte sett sedan den stora depressionen inte verkar dämpa sin glöd, men det är väl känt att Buffett största framgångar har kommit under ekonomiskt svåra tider. Hans övergripande filosofi förblir konsekvent, vara ärlig och etiskt, vara logisk och gör vad du älskar att göra.

Berkshire Hathaway årsmötet – nöjet

Ingen Berkshire Hathaway bolagsstämma skulle vara komplett utan lite kul. Allt arbete och ingen lek gör för en tråkig möte faktiskt. Omaha är förvånansvärt väl positionerat för att vara ett turistmål med restauranger, gallerier och museer samt en blomstrande konst prestanda scen. På den officiella evenemang schema, presenterade fredagen en stor cocktail mottagning på Borsheim s, en tjusig 62.000 kvadratmeter smycken återförsäljare som ägs av Berkshire Hathaway. Efter mötet avslutades kl 04:00 lördag, det var “Berkyville” picknick på Nebraska Furniture Mart, och slutligen var det den traditionella söndagsbrunch och shopping, återigen på Borsheims.

Också händer i Omaha veckoslutet, var ett resultat av Warren Buffett son Peter, en musiker och filantrop, vid Witherspoon Konserthuset vid Joslyn Art Museum. Buffett kombinerar sin musik med en autentisk, inspirerande, och slagkraftiga budskap i form av ett multi-media presentation. En konstnärs mottagning för Wendy Jane Bantam ägde rum på Dundee Galleri även på fredag. Fredag ??och lördag, presenterade Holland Performing Arts Center en hyllning till Motown vid Omaha symfoniorkester. De som stannade till måndag och var baseball fans hade möjlighet att se Omaha Royals spela Oklahoma Redhawks i Triple-A action. Detta är den sista säsongen för Royals i historiska Rosenblatt Stadium – Home of the College World Series – som kommer att rivas till förmån för en ny division downtown.

Om någon har planer på att delta i Berkshire Hathaway årsmötet 2011, kommer det att hållas på lördag, 30 april, 2011 vid Quest Center i Omaha, Nebraska. Naturligtvis, som alltid, är entré begränsas till credentialed individer bara.