fyra typer av konferens-högtalare

Som min karriär har utvecklats som en talare har jag kommit att tro att det finns fyra huvudkategorier av högtalare på marknaden. Med “högtalare” Jag talar om människor som utför på konferenser och kongresser över hela världen, spelar en särskild roll i händelsen. Häri ligger kyrkogården för många evenemang där de gör ett ödesdigert misstag att inte bestämma vad den rollen borde vara. Är det bara att fylla i en del tid under evenemanget? Kommer talaren att leverera nyckeln ny global strategi eller är de där för att återuppbygga förtroendet för laget efter extrema nedskärningar?

Innan en högtalare kan väljas de objektiva resultaten av evenemanget måste förstås för att få den bästa balansen mellan in-house personal, kvalitet interna högtalare och externa professionella talare och moderatorer. Jag gör skillnaden här mellan interna personal och egna högtalare eftersom vi har alla varit på konferenser där någon har fått den upplevda “gift bägare” och var tvungen att gå upp och tala – de är så obekväma, oförberedd och tydligt göra inte vill vara där. Jag tror att uppdelningen mellan dessa två typer av in-house högtalaren är minst 80:20, vilket är varför det är en sådan enorm möjlighet och marknaden för professionella talare.

Mina fyra kategorier av talare är följande: –
(Observera att dessa anges i deras vidaste mening och är inte avsedda att vara allomfattande)

Ett. The Entertainer: allt från pianobaren högtalare med modellen, magiker eller komiker – deras roll är främst att underhålla och ha kul.

2. Content Talare: oftast är dessa högtalare, som driver hem ett meddelande, antingen affärer eller teknik eller teori relaterat – deras roll är att engagera och utbilda.

Tre. Den inspirationstalare: – någon som har uppnått stora saker, regelbundet dessa är ex-sporthjältar eller kändisar som delar sin berättelse – deras budskap kan ofta “få bort baken och gå vidare med det”.

4. Den inspirerande talare:-ett steg längre än den inspirationstalare. Deras personliga historia, ofta tragiska, är deras inspiration att gå vidare med livet och att mynta ett uttryck från en av de bästa Inspiration högtalare jag någonsin har haft nöjet att träffa W Mitchell “Det är inte vad som händer med dig, det är vad du gör om det “.

De flesta högtalare passar delvis in i alla dessa kategorier, men kommer att ha en dragning till en viss kategori. Jag faller under kategorin av Content högtalare. Mitt mål är att få publiken att titta på vad de gör i deras personliga och professionella liv och som ett resultat av att höra mig tala de går iväg och förbättra sin produktivitet och minska deras faffing om.

Mike Pagan är en eftertraktad professionell inspirationstalare, konferens-högtalare, och affärscoach. Han har en halv livstid erfarenhet i näringslivet med HSBC Group och Forte Group med Granada Group. “Min passion är produktivitet, ett av mina största frustrationer i livet är att se talang och möjligheter går till spillo på grund av faffing om.”